我住緊個屋苑無水

bobo620
|

連續三個月洗完水缸、每月一次無水,琴日仲大獲四點開始無水六點半有水立刻煮飯,同小朋友沖涼,食完飯無水洗碗,之後成晚有水又無水,自己求其冲兩下水當沖涼。
今日出街前怕今日又無水,沖完涼先出街,點知返到屋企真係又無水,間歇性供水,不過水係白色,唔敢煲水飲
明晚唔知又點,可以點投訴

瑤瑤~
|
唔好話投訴, 有無打落去管理處問下咩事先?
我呢度好似2-3個月洗1次水缸, 朝早9點開始停到下午通常都有返水, 因為d人放工放學都要返屋企煮飯沖涼啦, 無水點得?
你屋苑個個月都洗水缸是否舊樓?
Poyau
|
bobo620 發表於 17-12-20 00:11
連續三個月洗完水缸、每月一次無水,琴日仲大獲四點開始無水六點半有水立刻煮飯,同小朋友沖涼,食完飯無水 ...

個個月洗 管理處有無講水缸乜事?
keikeicat
|
港島西?
melonfans
|
連續三個月洗完水缸、每月一次無水,琴日仲大獲四點開始無水六點半有水立刻煮飯,同小朋友沖涼,食完飯無水 ...

運動場冲,顶住先,有熱水。

租水機或買大桶蒸餾水
wcpcelia    發表於 17-12-20 10:16
馬拉雞
|

食水缸每季洗一次,又會個個月洗咁密。
homei888
|
淨係你係咁?有冇問過附近d人?
Koala_Chu
|

樓主, 我同你住同一屋苑
麵包超人^o^
|

其實都係個半鐘無水姐,涼可以早啲或者晏小小沖,煮飯方面,明知會冇水我會留定啲水,因為洗完水缸即開水的話都係黃黃地
kiki530
|
維持長期無水,其他業主沒有向法團投訴⋯⋯
ilovematthew
|

應該會貼通告架,我屋苑好多時都洗水缸,有貼通告的
facialchung    發表於 17-12-20 12:41
wcpcelia    發表於 17-12-20 10:16
kitbebe
|
正常洗完路唔會停水
bobo620
|
麵包超人^o^ 發表於 17-12-20 07:51
其實都係個半鐘無水姐,涼可以早啲或者晏小小沖,煮飯方面,明知會冇水我會留定啲水,因為洗完水缸即開水 ...

唔係個半小時,係六點之後就開始間斷無水,仲要係白色水
bobo620
|
ilovematthew 發表於 17-12-20 08:07
應該會貼通告架,我屋苑好多時都洗水缸,有貼通告的

有貼通告不過之後就間斷無水,有人沖沖下涼無水
bobo620
|
kitbebe 發表於 17-12-20 08:21
正常洗完路唔會停水

即係唔正路
bobo620
|
Koala_Chu 發表於 17-12-20 07:35

大家同一屋苑,你就知幾慘,架水車一日未走,一日都好大壓力

catjeffcat
|
bobo620 發表於 17-12-20 08:51
有貼通告不過之後就間斷無水,有人沖沖下涼無水
唉.... 咁都唔係辦法..... 去管業處度問吓點解會咁....
買定樽裝水頂住先....用黎煮飯用.....
買多隻大水桶有水時裝起佢以阻突然無水......

gg_candy
|
我都係喎..一洗水缸就出事..
天寒地凍係水沖涼都幾頸痕

gg_candy
|
Koala_Chu 發表於 17-12-20 07:35
會唔會同一屋苑?
JoanC
|
哩啲時間,一有水可以儲幾多迷儲起先。水缸有問題,投訴都無用,只係鬧下發洩下情緒,水缸唔會因為你鬧佢而乖乖地就位。