自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

hashtag旅遊勳章

chowivy331 發表於 17-12-21 07:25
中學時期140磅。有次搭,同阿媽兩個企咗響度門嘅兩邊,啱啱擋住咗度門。到咗某層,企響入面嘅男人想出 ...

140磅唔係好肥咋喎(因為我都係),你幾高

別墅

nemrak 發表於 17-12-22 08:23
140磅唔係好肥咋喎(因為我都係),你幾高

我得160咋,嗰陣要著加大碼。

男爵府

hashtag旅遊勳章

chowivy331 發表於 17-12-22 08:49
我得160咋,嗰陣要著加大碼。

我163,大碼應該得喇喎。我都係最近五個月減左20磅,而家先至140

侯爵府

flyinsky 發表於 17-12-20 22:33
唔會俾人笑同歧視,但個個見到你都話肥左咁多,影相見到影得好肥都會唔開心
...

係,尤其是影相時,個個瘦,得自己肥,真係會好自卑,如果一班人影,我永遠企喺後面,等前面D瘦人遮住我。

男爵府

畀面勳章

camanbi 發表於 17-12-20 02:36
想問身材肥的人有什麼不愉快經歷?見工/返新工會被歧視嗎?有人因為咁或其他原因減肥成功嗎?
...

例子,
以前公司個reception係肥妹仔,堅肥。
但佢好甜,因為成日笑,仲好燦爛。
着衫好靚,襯得好好。
人又nice。

所以呢,肥根本唔係問題,最大問題係一個人嘅自信,如果自己都唔proud of 自己,咁人地仲點對你有信心呢?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

我覺得肥左著衫唔好看, 拍照會好帥奶... 不過女人始終FIT好D..

伯爵府

miuling814 發表於 17-12-22 09:11
係,尤其是影相時,個個瘦,得自己肥,真係會好自卑,如果一班人影,我永遠企喺後面,等前面D瘦人遮住我。 ...

尤其我一直瘦開,出黎做嘢先開始肥,好耐無見既親戚朋友會嚇親都好正常,但聽到會唔開心,同無得呃自己

大宅

BK Milk勳章

我本身冇特別暴食都好肥, 我都怕自己健康有問題
但我見我驗身報告好健康, 所以我就冇刻意減肥
當D人話我肥個陣我只係笑而不語心諗:我分分仲健康過你

子爵府

如果係肥 (女仔體脂率30% 以上) 但體檢報告好「健康」,最大可能原因係因為仲後生而已。

某些藝人就係成日咁話俾人知,傳遞哂錯誤的知識俾公眾。肥無可能係健康,特別係完全無運動那種。

年紀一大d,可能35歲以上,各種問題就會開始慢慢浮現。肥胖係會引致好多疾病,特別係可怕的慢性病,睇viu tv 的恐怖醫學就知!從來無聽過「肥得黎健康」。

所以唔為靚,為左健康,減肥係應該要做的。

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

唉我而家人生最高峰,由細到大都肥,生左b仲肥。。。過85kg

伯爵府

年紀都唔細,新陳代謝慢好煩惱點減好

首頁

尾頁

跳至