一到冬天就碰到以下情況既 JM 請入

honoluluwendy
|
你哋會5會覺得冬天好易發生比紙張戒親 ,同好容易有觸電感呀?
kkarman
|
一除冷衫就有dedetata聲
wannahappyday
|
呢幾日被電左幾次, 有次FEEL到痺痺地.
isabel115    發表於 17-12-20 15:03
wcpcelia    發表於 17-12-20 14:26
creambb
|
我半夜整張珊瑚絨毛被bebebaba聲同埋有閃電光電到手,嚇到我即刻掉
adiencewon
|
上星期比公司個洗手盤電左幾次
仲要次次電返同一個位……
終極熊貓
|
我今日無名指俾尾找介損左
|

我今朝一早 ,用個 " 永安 " 紙袋裝件羊毛衫返公司 ,可以比個袋界損隻手,比紙界損嗰吓係好痛架! 依家喺公司就惦啲乜都電親。
emily22
|
honoluluwendy 發表於 17-12-20 12:21
你哋會5會覺得冬天好易發生比紙張戒親 ,同好容易有觸電感呀?

有呀
karen508hk
|
電左好多嘢
blackberry
|
最常電到就係小朋友去sir完滑梯,頭髮豎起哂 我會叫佢唔好行埋嚟
冬天我用紙好小心,因以前成日(emoji)到,好痛
Rubik
|
兩隻手已戒到三次,一洗手痛到趴街
yiyiyi
|
我同個女成日互電,好痛
|
Rubik 發表於 17-12-20 13:04
兩隻手已戒到三次,一洗手痛到趴街

係夜晚沖涼,同埋手洗under嘅時候更痛。
tansyneko
|
YES
Poyau
|
honoluluwendy 發表於 17-12-20 12:21

皮膚乾燥
cindy618
|

kiss kiss 都有靜電
psyche0306
|
電到已經唔想掂任何野。。。。
超儀烽藍
|
我同阿女互相過電,電到拍拍聲,仲好鬼死痛
DonnieBB
|
我今日返到公司除外套, 不停係咁pelipala, 於是我試下挨住喺牆(我老細間房,係金屬間房), 好似又ground 到無哂靜電 我聽日再試下先
(琴晚睇fb 教搽hand cream, 帶防靜電手帶, 加濕, 掂牆..去防靜電
超級特務
|
好多靜電, 一除件冷衫, 個頭變咗愛因斯坦
whywhite22    發表於 17-12-21 15:10