劇集植入廣告

honoluluwendy
|
大家有冇留意到,最近既電視劇 ,植入廣告越來越多,又明顯,大家一齊講下你見到既,有邊D吖!
wing514
|
其實日韓劇都有,仲勁過香港
有套韓劇男女主角喺車站等車,個女主角冇啦啦拎條energy bar出來食,
有哂close up鏡頭
再問埋個男仔食唔食
話好飽肚呀,有益呀,趕返工食最好咁
一係就夜麻麻喺屋企拎包參雞湯去煮
wcpcelia    發表於 17-12-20 15:15
adiencewon
|
誇世代有韓國人蔘啜啜飲
ian723
|
honoluluwendy 發表於 17-12-20 14:10
大家有冇留意到,最近既電視劇 ,植入廣告越來越多,又明顯,大家一齊講下你見到既,有邊D吖!
...
冇乜留意, 所以冇影響。
即使知道, 都唔會因為見到就想買。

moman1689
|
香港已經落後啦,大陸劇綜藝咪仲多。
|
wing514 發表於 17-12-20 14:26
其實日韓劇都有,仲勁過香港
有套韓劇男女主角喺車站等車,個女主角冇啦啦拎條energy bar出來食,
有哂clos ...

原來香港係抄橋,夜晚又真係會肚餓既,食人參鷄,好橋,I like!
Lilylee727
|
大陸唔好講, 日劇美劇都好多, 香港真係唔算. 只係近年突然多左好多, 所以感覺奇怪左
Poyau
|
honoluluwendy 發表於 17-12-20 14:36
原來香港係抄橋,夜晚又真係會肚餓既,食人參鷄,好橋,I like!

抄得差 植入變硬攝
jojobbmum
|
昨晚夏雨五十肩,司棋媽攞住支藥油,支油影大頭
I9528
|
公公出埠
曹永簾嘅紅蔘
怪獸青BB
|
係電視劇都有,其他地方嘅只不過我地少見個d牌子所以植入左都唔知唔覺
michellelam369
|
韓劇係比較多,港劇就冇太留意
|
我反而最深刻印象係 on call 36小時,D醫生喺 canteen 停飲果汁
Watt
|

無計。得一個免費台, 無競爭,話事權在電視台。仲對個品牌好感少咗,推廣手法好煩。

firebear
|
honoluluwendy 發表於 17-12-20 14:10
...

唔係最近架喇,皆大歡喜夜晚重播,個陣都已經好多植入式廣告,無啦啦攞 d 贊助品紙布呀咁用
docomo
|
台灣d清談節目都係啦,傾傾吓偈都扮到有正嘢分享,咪又係商品介紹,d嘉賓出書/歌手出碟,成件商品棟喺隔離。所以有djm話好嬲東張西望有植入式廣告,我又覺得冇乜所謂,仲幾好笑添。
無話可說
|
韓劇大大個電話牌子出黎添
jannlly
|
honoluluwendy 發表於 17-12-20 14:36

唔可以話抄 ,因為以前係唔比在劇集顯示商標,依家先開始放寬
ohlove416
|
jannlly 發表於 17-12-20 16:40
唔可以話抄 ,因為以前係唔比在劇集顯示商標,依家先開始放寬