2017年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

民房

我係第一胎新手媽咪 好多野唔識 想係度同大家交流下(emoji)
囡囡係1121 st.paul出世
聽日就滿月嘞
仲未戒到夜奶丫。。仲係日頭熟睡 夜晚眼光光好頭痕我又好攰 有冇靚媽可以過我兩招?

大宅

Hi 我囝囝都係21號出世呀,同你個女一樣都係日頭勁瞓,夜晚勁扭計,我試過日頭不停同佢玩唔俾佢瞓,夜晚佢係會瞓得好咗少少的

別墅

Hi..
我仔都係21號出世
佢就日頭有時一兩個鐘唔訓.. 夜晚都係..

複式洋房

回覆樓主:

hi 我囡囡都是1121

民房

Mandc 發表於 17-12-21 20:44
Hi 我囝囝都係21號出世呀,同你個女一樣都係日頭勁瞓,夜晚勁扭計,我試過日頭不停同佢玩唔俾佢瞓,夜晚佢 ...

我都有盡量叫佢日頭 下晝起身玩 不過大小姐係訓到差不多奶都唔願起身食。。唉 頭痕(emoji)
係呢 你地有冇食奶schedule?
我而家夜晚比佢食密啲 希望佢飽啲訓耐啲

Btw 滿月bb快高長大 身體健康 媽咪快快回復生前體力☺️

民房

Yibabiii 發表於 17-12-22 01:45
Hi..
我仔都係21號出世
佢就日頭有時一兩個鐘唔訓.. 夜晚都係..

我個女就一時時 唔訓就喊 唔知佢有咩唔happy(emoji)有時夜晚又肯訓好耐 試過訓到4,5個鐘冇嘈
你有冇開始戒夜奶丫☺️

Btw 滿月bb快高長大 身體健康 媽咪快快回復生前體力☺️

民房

jackandu 發表於 17-12-22 11:39
hi 我囡囡都是1121

好可愛丫你囡囡

等待入1121bb谷 我係新手媽媽 又岩岩睇baby kingdom 多多指教(emoji)

大宅

twetwebee 發表於 17-12-22 15:21
我都有盡量叫佢日頭 下晝起身玩 不過大小姐係訓到差不多奶都唔願起身食。。唉 頭痕(emoji)
係呢 你地有冇 ...

我每日餵6餐,分別 11點、3點、7點,呢個時間仲可以就埋我之後返工可以餵完7點餐奶返工,不過夜晚嗰三餐會俾多一安佢食,等佢好瞓d

別墅

twetwebee 發表於 17-12-20 21:25
我係第一胎新手媽咪 好多野唔識 想係度同大家交流下(emoji)
聽日就滿月嘞

我仔仔都21出世啊!夜晚11-12點食飽飽飽自己會訓,有時訓到4-5個鐘,但晏就有幾個鐘係到扭,吾肯訓

民房

BAIDEN 發表於 17-12-25 22:31
我仔仔都21出世啊!夜晚11-12點食飽飽飽自己會訓,有時訓到4-5個鐘,但晏就有幾個鐘係到扭,吾肯訓
...

Hihi☺️ 我都係差不多既schedule不過囡胃口細 少食多餐 食兩安就訓(emoji) 不過最近呢幾晚都唔錯 兩點前訓 訓到七點 我會繼續努力(emoji)(emoji)

我同另外兩個1121bb既媽咪有個whatsapp group, 有冇興趣入黎一齊傾計?

別墅

twetwebee 發表於 17-12-28 14:53
Hihi☺️ 我都係差不多既schedule不過囡胃口細 少食多餐 食兩安就訓(emoji) 不過最近呢幾晚都唔錯 兩點前 ...

大宅

聽日就滿月嘞

我地同醫院同日子,可能有緣見過見啦

複式洋房

回覆樓主

我囝囝都係21/11同將軍澳區呢

複式洋房

聽日就滿月嘞

我囡囡都係11月21日出世,住將軍澳嫁

複式洋房

我囝囝都係11月架,可以一齊交流下

首頁

尾頁

跳至