有無人用緊HAPPYCALL雙面PAN

文迪羊
|
可否分享下, 有咩煮到, 有咩要注意, 謝謝
kitbebe
|
唔好用, 買左無乜點用了!!
文迪羊
|
你無用過AR, 我燴蕃薯好正
cathy6710
|
好用啊!但係就真係要自己試過點用最好用
試過焗雞,烘蛋,煎餃,炒菜,煎豬扒,焗叉燒,燒肉......
總之咩都試過,有的可能第一次用唔係預期咁,但試多幾次都OK

最好係唔chi底,火唔要太大,俾多少少耐心,都整到
jollyma
|

唔好用,邊會漏汁,搞到週圍污糟晒
應該話佢既設計概念唔啱中國人煮餸既習慣,要焗就用焗爐,要煎就用鑊,要炒既又唔駛蓋住啦!除非你要求低到求期熟就算
wcpcelia    發表於 17-12-29 09:34
cathy6710
|
jollyma 發表於 17-12-27 22:56
應該話佢既設計概念唔啱中國人煮餸既習慣,要焗就用焗爐,要煎就用鑊, ...
咁我又未試過邊漏汁....會唔會條邊整得唔好啊?

初初用係真係唔慣,但最後一次係整焗雞,都OK,之前焗雞失敗左兩次,成功左係幾有成就感
SS929
|
剛响工展會買左, 尋晚用黎煮意粉, 菜, 鷄翼
第一次用未掌握到時間, 但整體黎講都係快同好用.
文迪羊
|
jollyma 發表於 17-12-27 22:56
應該話佢既設計概念唔啱中國人煮餸既習慣,要焗就用焗爐,要煎就用鑊, ...
買正貨唔會漏, 如真係漏可拎去REPAIR LA
文迪羊
|
SS929 發表於 17-12-28 11:09
剛响工展會買左, 尋晚用黎煮意粉, 菜, 鷄翼
第一次用未掌握到時間, 但整體黎講都係快同好用. ...
你買幾錢, 有無食譜, 分享下, 我無食譜
SS929
|
回覆 文迪羊 的帖子

我買用到電磁爐的, $1288
我都無食譜架, 求其煮

wcpcelia    發表於 17-12-29 09:34
Tabo88
|
煎扒,焗雞都好ok喎,不過係要留意返時間。
hippoo
|
文迪羊
|
細火雞翼個樣唔個燶面