基督家庭

跳至

首頁

尾頁

洋房

我係一個家庭主婦,冇乜朋友,尋日23/12帶仔仔去尖沙咀海旁聽人唱聖詩,心情覺得好輕鬆同開心,突然有興趣想接觸吓.當時唱聖詩個女仔都有比傳單我,叫我試吓返佢地教會,但佢地點在銅鑼灣太遠(我住九龍灣)
我唔認識人返教會,突然去會唔會好奇怪?同我都唔清楚返去會做D咩?我對呢個宗教乜都唔清楚其實應唔應該返?
多謝大家

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

仔仔幾大? 佢學校有冇宗教?

或者你可以去屋企附近教會聽下, 了解下
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

洋房

貓大姐 發表於 17-12-26 00:54
仔仔幾大? 佢學校有冇宗教?

或者你可以去屋企附近教會聽下, 了解下

仔仔三歳,學校冇宗教,但如果就咁突然入去附近D教會會唔會好怪?

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

圓圓碌 發表於 17-12-26 01:34
仔仔三歳,學校冇宗教,但如果就咁突然入去附近D教會會唔會好怪?

唔會,直接講返以上的話,佢哋會明白並歡喜接待

大宅

圓圓碌 發表於 17-12-25 04:44
我係一個家庭主婦,冇乜朋友,尋日23/12帶仔仔去尖沙咀海旁聽人唱聖詩,心情覺得好輕鬆同開心,突然有興趣 ...

你可以嘗試星期日早上返下敎會聽下。

我返開彩虹邨一間中學的教會,你有興趣,可以星期日早上來,我們又有兒童班,三歲都有,我們做個朋友亦可(emoji)
我有一個仔仔, 5/11/02出生

洋房

CTPIG 發表於 17-12-26 18:28
唔會,直接講返以上的話,佢哋會明白並歡喜接待

好的!唔該你

洋房

carmen_lai 發表於 17-12-27 22:53
你可以嘗試星期日早上返下敎會聽下。

我返開彩虹邨一間中學的教會,你有興趣,可以星期日早上來,我們又 ...

多謝你!請問你教會係彩虹邊度?大概咩時間同幾耐?

大宅

圓圓碌 發表於 17-12-28 01:08
多謝你!請問你教會係彩虹邊度?大概咩時間同幾耐?

已經PM 了你!
我有一個仔仔, 5/11/02出生

公爵府

圓圓碌 發表於 17-12-25 04:44
我係一個家庭主婦,冇乜朋友,尋日23/12帶仔仔去尖沙咀海旁聽人唱聖詩,心情覺得好輕鬆同開心,突然有興趣 ...

我住你附近,又係未返過,可以約埋一起去

洋房

katherine.k 發表於 17-12-29 01:23
我住你附近,又係未返過,可以約埋一起去

好呀!如果下星期日你可以嗎?

別墅

回覆樓主

首先恭喜你有聖靈嘅感動! 建議你首先download聖經嘅app you version Bible,先讀路加福音開始讀起,之後再讀使徒行傳,我當初都係有讀聖經開始,慢慢走入教會。

禁止訪問

2018復活節勳章

首頁

尾頁

跳至