益生菌可以改變濕疹皮膚過敏問題?

string_mama
|
我女有濕疹,大便正常,聽人講佢小朋友食左益生菌濕疹好了很多,但問過醫生佢就話無需要。有jm可以分享經驗嗎?thanks!
chingnoknok
|
我食左2個幾月,未見效
ILB
|
食過,完全無用
KK20010609
|
對我仔冇用
jsfamily
|
string_mama 發表於 17-12-26 12:34
我女有濕疹,大便正常,聽人講佢小朋友食左益生菌濕疹好了很多,但問過醫生佢就話無需要。有jm可以分享經驗 ...

食乜菌好重要。
good_pig
|
string_mama 發表於 17-12-26 12:34
我女有濕疹,大便正常,聽人講佢小朋友食左益生菌濕疹好了很多,但問過醫生佢就話無需要。有jm可以分享經驗 ...

而家d廣告講到益生菌好似仙丹咁
SaBB
|

女幾歲?小孩九歲開始食manuka honey , 好左好多,之後用埋African black soap 又再好些
媽咪面
|
可以試下嘅,不過我對益生菌有保留,bb同孕婦就真心唔建議食。
yuki411
|
留毛
itdididi
|
益生原比益生菌好~
devilray666
|
我個女長期食益生菌+魚油,濕疹好左好多,我妹見阿女濕疹好左,佢都跟住食益菌,佢嘅敏感有改善,但未至於好返曬
wcpcelia    發表於 17-12-27 10:21
NokNokB
|
SaBB 發表於 17-12-26 13:15
女幾歲?小孩九歲開始食manuka honey , 好左好多,之後用埋African black soap 又再好些
...

請問這隻蜜糖點食法㗎?
BearBun
|
devilray666 發表於 17-12-26 17:35
我個女長期食益生菌+魚油,濕疹好左好多,我妹見阿女濕疹好左,佢都跟住食益菌,佢嘅敏感有改善,但未至於 ...

請問食邊隻魚油?
devilray666
|
BearBun 發表於 17-12-26 21:45
請問食邊隻魚油?

我係 Iherb 買呢款

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
SaBB
|
NokNokB 發表於 17-12-26 21:40
請問這隻蜜糖點食法㗎?

每早一匙
天使麵
|
devilray666 發表於 17-12-26 17:35
我個女長期食益生菌+魚油,濕疹好左好多,我妹見阿女濕疹好左,佢都跟住食益菌,佢嘅敏感有改善,但未至於 ...

請問係邊隻益生菌?
devilray666
|
天使麵 發表於 17-12-27 01:13
請問係邊隻益生菌?

我通常買呢幾款

devilray666
|
請問係邊隻益生菌?

啱啱落單試新嘢,見價錢同成份都好似幾好

With Enzymes, Prebiotics & Probiotics

ngwong2
|
itdididi 發表於 17-12-26 16:35
益生原比益生菌好~

边款益生原好呀?$?
itdididi
|
請問係邊隻益生菌?

無所謂的,上iherb 隨意選購便可
天使麵    發表於 17-12-27 18:21
wcpcelia    發表於 17-12-27 10:21