有腰痛的你,用什麼床褥?

nncu
|
本人有腰痛多年,(已不時看很多醫生,但也看不好,)年頭換了一張聲稱護脊床褥,點知條腰比之前還要痛.請問有腰痛的你,用什麼床褥?
Cowboy100
|
絲連,老公訓左真係無腰痛
大少拉
|
nncu 發表於 17-12-27 11:37
本人有腰痛多年,(已不時看很多醫生,但也看不好,)年頭換了一張聲稱護脊床褥,點知條腰比之前還要痛.請問有腰 ...

gingerszeto
|
有無JM用過金美夢護脊?
nncu
|
大少拉 發表於 17-12-27 11:43

我地用慕思。我老公真係成日腰痛,換過幾張床褥。係呢張無 ...
請問你張床褥幾錢?
大少拉
|
nncu 發表於 17-12-27 11:53
請問你張床褥幾錢?

wcpcelia    發表於 17-12-27 12:24
zola
|
蓆夢思,我用左真係好d,

Sealy,我反而麻麻
甘道夫
|
Cowboy100 發表於 17-12-27 11:39
絲連,老公訓左真係無腰痛

我都用緊尼個牌子,但成日都腰痛
可能吾同型號。
spikenard
|
不要用 sinxxxmax
Cowboy100
|
甘道夫 發表於 17-12-27 12:11
我都用緊尼個牌子,但成日都腰痛
可能吾同型號。

我地都試訓左好多次先决定,如果買錯就嘥錢
李豆豆
|
Cowboy100 發表於 17-12-27 17:11
我地都試訓左好多次先决定,如果買錯就嘥錢

最慘係試訓都唔會真係試到d咩,出去試唔會好似真係喺屋企訓覺咁訓嘛,所以床褥枕頭真係好難買得啱
bkmamamia
|
我用斯林百蘭
木糠布甸
|
spikenard 發表於 17-12-27 14:32
不要用 sinxxxmax

點解呀?我用咗佢真係無再腰痛喎
bb2
|
用緊愛皇健,話護脊但我覺得一般般,反而最近仔仔換左張海馬,最平果隻健康床褥,出奇地好瞓
diego
|
Sinomax。佗仔時腰痛,換左魔方嗰款,好好瞓,用咗將近十年
yuyubeebee
|
zola 發表於 17-12-27 12:06
蓆夢思,我用左真係好d,

Sealy,我反而麻麻

我都係,換左好訓過以前
kattsang
|
換左sealy後同c6既週身痛無晒
muimuiava
|
海馬
lovebbb
|
換了海馬硬果隻健康床褥,順便換埋枕頭,無腰痛了,而且唔貴
kattsang
|
李豆豆 發表於 17-12-27 18:48
最慘係試訓都唔會真係試到d咩,出去試唔會好似真係喺屋企訓覺咁訓嘛,所以床褥枕頭真係好難買得啱
...

床褥真係好難試到岩

之前個張唔識試,用左兩年忍唔住掉左,個時都買左八千幾

到依家呢張,因為有舊既用住先,真係真心試,前前後後試左半年都有。係有一次開足一日會,夜晚約左表兄弟食飯,等位要個幾鐘,附近多床褥專門店就拉左佢地一齊去試,點知有張我試左五分鐘就舒服到瞓著左,表兄弟叫sales由我瞓,點知我一瞓瞓左九個字,起身無咩週身痛又覺得舒服,之後就拉著c6去試,佢都覺得ok就買左。

原本預左50k換床褥(c6本身睇中左澳洲系列,但我覺得太軟),點知比我撞倒張大家都覺得ok既,30k就比我ko左,剩返個20k就拎左去旅行