自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我用緊呢部(http://www.cemma.com.hk/tc/cpap-2/icon-auto-tw-detail), 已經超過兩年, 機同佢買, 之後要更換既面罩, filter 同配件就去CPAP.com 買.

唔好處係都幾大部, 水箱係一體化唔可以拆開, 去外地就麻煩D. 好處係都算靜.

好多做CPAP 既公司都有做, 上面果間就經常有講座同可以有床比用家試用.

大宅

回覆樓主:

行貨正氣壓呼吸機(是自動機)9仟左右,都好用

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我家人買行貨德國做嘅,宜家代理無入貨嘞。過左保養期,大概用左3年就壞,維修檢查幾百、換零件又幾千,差不多係新機嘅一半價錢。修理完,用左半年左右又壞。早知買部全新好過,所以行貨所謂有保養都唔一定好,下次會直接去外國網站訂,人地真係平好多。

侯爵府

3babyMM 發表於 18-2-24 01:12
回覆 cibewong 的帖子

我老公用了机再沒有鼻鼾聲, 佢又精神左, 0係旺角朗豪坊15樓10室, 辦公室大樓果度, ...

我老公唔肯正視這個問題呀,佢唔肯用部機,話晚晚瞓覺要帶住嚟瞓唔想,佢仲話人人瞓覺都會有鼻鼾聲啦,仲話我都有,叫我自己帶,即係無得搞,以後辛苦自己了。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cibewong 發表於 18-2-25 14:53
我老公唔肯正視這個問題呀,佢唔肯用部機,話晚晚瞓覺要帶住嚟瞓唔想,佢仲話人人瞓覺都會有鼻鼾聲啦,仲 ...

男人係咁,只會逃避

我地枕邊人就超辛苦,晚晚瞓唔到。其實帶機都為佢地健康著想,改善睡眠質素會瞓得好d架

侯爵府

YuYuMother 發表於 18-2-25 15:01
男人係咁,只會逃避

我地枕邊人就超辛苦,晚晚瞓唔到。其實帶機都為佢地健康著想,改善睡眠質素 ...

我都係咁同佢講,我話都係為你健康著想啫,唔係為咗我,但講極佢都唔明,我真係好辛苦㗎,瞓得唔好又要返工,我頭先嬲嬲地話我唯有自己走。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cibewong 發表於 18-2-25 15:06
我都係咁同佢講,我話都係為你健康著想啫,唔係為咗我,但講極佢都唔明,我真係好辛苦㗎,瞓得唔好又要返 ...

瞓唔到好慘

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我地喺cpappal. com買,水貨,暫時都ok, 覆診前upload啲數據比佢,佢會email番個report比我地轉交醫生。

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

bbpapa360 發表於 18-2-28 21:09
我做完個睡眠測試,需要用呼吸機,個醫生都幾好人,介紹左我去 CPAP100, 價錢都幾實惠,0係朗豪坊,方便我 ...

又係朗豪坊

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

bbpapa360 發表於 18-3-1 03:02
係呀,醫生介紹我去,個醫生仲話佢企屋人都係用緊朗豪坊果間公司的服務,好專業。價錢都幾優惠架。
...

咁好?你醫生用咩機呀?

男爵府

回覆樓主:

我公司響加拿大有代理最大個兩隻牌子, 亦有做網站可直接ship hk
香港有office做售後service
如果有興趣我可以俾link你自己比較下價錢。 唔駛一定要同我公司買, 我冇佣分既

不過據我所知最好既牌子係resmed, 其次philips. 我老公都用緊resmed.

禁止訪問

洋房

bufferzone 發表於 18-3-1 10:22
咁好?你醫生用咩機呀?
我懷疑有幾位人士係度做妹, 我先生岩岩開始用呼吸機,上過朗豪坊果間,同一間係荔枝角的工廈, 的人一的都唔專業,又冇耐性,自己賣緊水貨態度又差,二間野睇落仲好似係同一班o靚仔開,呢二間呼吸機黑店我以後都唔會去,上到去仲要受佢氣。 最後有朋友介紹左一間,即刻上門幫我攪掂, 8千幾有晒所有配件,上門做檢查做報告,佢係水貨,不過我認為幾好。因為行貨實在太貴。

珍珠宮

kittyyeung999 發表於 18-4-28 14:22
我懷疑有幾位人士係度做妹, 我先生岩岩開始用呼吸機,上過朗豪坊果間,同一間係荔枝角的工廈, 的人一的都 ...

好明顯啦!

洋房

kittyyeung999 發表於 18-4-28 14:22
我懷疑有幾位人士係度做妹, 我先生岩岩開始用呼吸機,上過朗豪坊果間,同一間係荔枝角的工廈, 的人一的都 ...

今日岩岩係街度見到呢間,呢間就係我上過去既黑店,大家認住佢,唔駛錢我都唔會上去,問多句都唔耐煩,受晒佢氣。
見到呢個廣告,攪到今日冇晒mood. (emoji)

民房

回覆 kittyyeung999 的帖子

專科醫生介紹我上去, 好好呀, 又專業, 又細心, 我諗你係佢D行家, 搽黑人地囉

首頁
23456...7

尾頁

跳至