自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

clpapa 發表於 18-11-1 13:50
美國.

Thx

珍珠宮

2024年龍年勳章

eeaa 發表於 18-11-1 10:45
您好,想問您買的呼吸機靜嗎?本人正考慮買resmed不知好不好,多謝分享

我家人的呼吸機不是resmed,現在那公司已經不再入貨那部德國呼吸機了。
聽說所有呼吸機和喉管是通用的,如果是真的話,你可以買一套喉管,然後試用n咁多間公司開嘅呼吸機,滿意先買。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

eeaa 發表於 18-11-1 10:46
您好,版主,想問用邊間集運好,我都想在cpap訂機,謝謝分享

美國係禁止呼吸機或呼吸機配件出口架,所以集運可能都有問題

利申:我曾經想由美國買配件返港,但因為屬於禁運品,所以買唔到,除非有許可證

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bobomia 發表於 18-11-1 13:51
我家人的呼吸機不是resmed,現在那公司已經不再入貨那部德國呼吸機了。
聽說所有呼吸機和喉管是通用的,如 ...

喉唔係通用的, 唔同機既喉接機的一邊可能不同形狀, 特別係加熱喉, 鼻罩就可以大部份(唔係全部)接口可以互相通用.

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bufferzone 發表於 18-11-1 13:55

利申:我曾經想由美國買配件返港,但因為屬 ...

我所知唔係美國禁止出口, 係個別品牌同零售商合約限制唔可以賣去其他地區.

We ship selected manufacturers' products internationally to CPAP users. Per manufacturer policies, we do not ship XXXXXX or XXXXXXXXXX products internationally. We have many top rated CPAP options we do ship internationally. To learn of other recommended products give us a call or email us at XXXXXXXXXX.

Carrier arrangements vary by country. Select your country in the check out and we will tell you what options, times and prices are available. You are responsible for all duties and fees for your country. In cases we know about the amount of fees, we will quote you ahead of time.

珍珠宮

2024年龍年勳章

clpapa 發表於 18-11-1 14:29
喉唔係通用的, 唔同機既喉接機的一邊可能不同形狀, 特別係加熱喉, 鼻罩就可以大部份(唔係全部)接口可以互 ...

IC,謝謝分享!

珍珠宮

2024年龍年勳章

bufferzone 發表於 18-11-1 13:55

利申:我曾經想由美國買配件返港,但因為屬 ...

我前一排喺美國網站買呼吸機面罩,牌子好似係philips

珍珠宮

clpapa 發表於 18-11-1 14:37
我所知唔係美國禁止出口, 係個別品牌同零售商合約限制唔可以賣去其他地區.

We ship selected manufactur ...

係?

咁邊個牌子可以出口呢?

Amazon禁運說明,話係法例黎喎,唉!不過唔知呀!我想買既嘢都話唔可以出口

我試過想買糖尿試紙,又係話醫療用品唔可以出囗

結果乜都買唔到

珍珠宮

bobomia 發表於 18-11-1 14:48

我就係買Philip filters 都話唔可以出口

珍珠宮

bobomia 發表於 18-11-1 14:48

咁你買到嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章

bufferzone 發表於 18-11-1 14:50
我就係買Philip filters 都話唔可以出口

我細佬用集運 buyandship,美國賣家寄去集運倉(美國地址)當賣俾本地人

珍珠宮

2024年龍年勳章

bufferzone 發表於 18-11-1 14:54
咁你買到嗎?

買到呀

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回

如果在美國直接買,請問你在那裹下戴報告?還是用所屬公司的app 可以自己下載而唔需要揾供應商下載給你?

我相買Philip's DreamStation。。。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

kittyyeung999 發表於 18-5-17 09:01
今日岩岩係街度見到呢間,呢間就係我上過去既黑店,大家認住佢,唔駛錢我都唔會上去,問多句都唔耐煩,受 ...

Sorry!我是呢間做測試, 說我有中度窒息症! 幫我測試的職員很細心,但在門市嘅職員,我問既問題 ,就不太清楚, 要打電話去朗豪坊嗰邊問其他職員先解答得到, 醫生是港怡x志堅,真心問為何是黑店?因想買飛利浦部機,這部機好嗎?

大宅

chloepapa 發表於 17-12-30 02:19
我就在外國網站買水貨Philips , 用集運寄埋返香港都係四千頭, 只係行貨1/3 甚至1/4價錢。
配件一樣比香港平 ...

可否給我外國地址嗎?呢部好用嗎?

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至