興趣嗜好

跳至
[種植] del

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

cakii 發表於 18-1-27 23:47
好有成績喎

嘻嘻,我好鍾意食無花果,d無花果在樹上熟係甜過惠long買返嚟個啲好多

珍珠宮

^—^ 發表於 18-1-28 00:14
嘻嘻,我好鍾意食無花果,d無花果在樹上熟係甜過惠long買返嚟個啲好多
...

要種幾耐? 易種嗎?

用戶要求終止服務

cakii 發表於 18-1-28 00:21
要種幾耐? 易種嗎?

我有果棵在花墟買,買左幾年,一返來已有果,我一個月落一次雞肥,佢d泥要鹼性嘅,唔落錯酸性肥料,就會有果食....落錯就有葉無果......其實都唔算難種.....

但我吾知要種幾年有果食,淘寶個棵就應該係三年苗....

大宅

^—^ 發表於 18-1-28 00:10
如你的無花果未到深圳,個程可以叫賣家追,我覺得佢有泥漿包住,幾日應該會冇事,我d茶花好快已到左深圳, ...

你係幾號買架 我23號買 24號賣家發貨 25號快遞先收件 26號到轉運中心 跟住就寫發往東莞 一直到依家都冇消息 賣家退左錢俾我了 佢話d植物正常簽收就得了 我係寄深圳代收點 冇多可能再過去攞了 雖然幾蚊(emoji)植物 但係真係好想要試種下 但如果再轉集運再運過來 時間太耐 驚果d植物挨唔到果時

用戶要求終止服務

橙寶 發表於 18-1-29 01:44
你係幾號買架 我23號買 24號賣家發貨 25號快遞先收件 26號到轉運中心 跟住就寫發往東莞 一直到依家都冇消 ...

我訂單之後一日開始寄,一共寄左5日再用立信轉,都有7,8日,但佢無葉同d苗壯(有少少泥漿在d根)應禁d,無甘易死......

大宅

^—^ 發表於 18-1-29 01:58
我訂單之後一日開始寄,一共寄左5日再用立信轉,都有7,8日,但佢無葉同d苗壯(有少少泥漿在d根)應禁d, ...

啱啱睇更新 已經到左深圳 唉 提早一日到就好 依家真係唔知點算

用戶要求終止服務

橙寶 發表於 18-1-29 07:39
啱啱睇更新 已經到左深圳 唉 提早一日到就好 依家真係唔知點算

同賣家講要返得吾得?話你擔心太耐會死先退.......比返錢佢....如果吾係又要等過.....不過你係咪好快深圳攞?同埋要快D落盆種.....之前暖d都成差不多一個月先出芽,而家凍左,應該要再多d時間先知種吾種倒.....但佢大部份嘅評語係OK種倒可以出芽....都係要博,但佢平....

大宅

^—^ 發表於 18-1-29 07:46
同賣家講要返得吾得?話你擔心太耐會死先退.......比返錢佢....如果吾係又要等過.....不過你係咪好快深圳攞 ...

我依家就係好猶豫過唔過深圳攞 我驚使幾十蚊車費過去攞 但係個植物已經種唔生 但係內心好想要 錢賣家已經退左俾我 個植物都簽收係代收點 就係深圳冇乜朋友 唔係俾佢地種都幾好

用戶要求終止服務

橙寶 發表於 18-1-29 22:44
我依家就係好猶豫過唔過深圳攞 我驚使幾十蚊車費過去攞 但係個植物已經種唔生 但係內心好想要 錢賣家已經 ...

如果你係係我嗰間買,大部份嘅評價都OK ⋯代收吾可以寄比你?

大宅

^—^ 發表於 18-1-30 00:17
如果你係係我嗰間買,大部份嘅評價都OK ⋯代收吾可以寄比你?

係其他間 再寄過來要等比較耐 我搵緊朋友睇下有冇人順路

用戶要求終止服務

橙寶 發表於 18-1-30 00:40
係其他間 再寄過來要等比較耐 我搵緊朋友睇下有冇人順路

原來第二間,我覺得吾係間間OK⋯⋯不過我都係睇評語……感覺上睇完評語先買會好d....雖然都有人話過俾我聽,評語有機會係啲賣家自己寫上去....

咁就睇吓有冇人順路,或者你自己係咪真係好想種就上去一轉

大宅

^—^ 發表於 18-1-30 00:51

原來第二間,我覺得吾係間間OK⋯⋯不過我都係睇評語……感覺上 ...

係啊 有好多買評價架 要自己識分 我仲可以攞內部優惠券 上次5元買左個藤本歐月 依家生得好好啊 先種左半個月 好滿意

用戶要求終止服務

橙寶 發表於 18-1-30 01:30
係啊 有好多買評價架 要自己識分 我仲可以攞內部優惠券 上次5元買左個藤本歐月 依家生得好好啊 先種左半個 ...

唔好意思,我吾知係什麼植物.....有興趣知...

大宅

^—^ 發表於 18-1-30 07:04

【我剁手都要买的宝贝(欧月花 欧洲进口藤本月季花 藤本阳台多花 蔷薇花卉爬藤月季花苗),快来和我一起瓜分红I包】http://www.dwntme.com/h.ZbNOujY 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥1Zc50m8BoH8¥后打开(emoji)手淘(emoji)[来自超级会员的分享]

大宅

依家呢間冇活動了 我搵過第二間有活動俾你 不過唔知生命力點
欧月夏洛特夫人月季花欧月藤本爬藤月季花多季开花藤本月季赛蔷薇
---------------------
原:8.80 quan后:3.80
品种终身保障,全部带原土营养钵发货,精选花苗茁壮易成长,冬季耐寒,持续花期长。花苗到手保证成活新鲜,多品种多颜色可选.,欢迎全国朋友到苗圃选苗。
长按复制打开手机tao宝查看(emoji)BNa60mRG6Yp✔

用戶要求終止服務

橙寶 發表於 18-1-30 09:20
依家呢間冇活動了 我搵過第二間有活動俾你 不過唔知生命力點
欧月夏洛特夫人月季花欧月藤本爬藤月季花多 ...

原來係玫瑰,我都淘左棵試種,但未出葉....

大宅

之前本來想係粉嶺花展買 佢哋話呢種爬藤叫薔薇 好貴架 要幾百蚊⋯⋯我聽左 喇喇聲係淘寶買左運返黎

用戶要求終止服務

橙寶 發表於 18-1-30 09:26
之前本來想係粉嶺花展買 佢哋話呢種爬藤叫薔薇 好貴架 要幾百蚊⋯⋯我聽左 喇喇聲係淘寶買左運返黎
...

吓.....甘貴,要睇吓先

大宅

^—^ 發表於 18-1-30 09:36
吓.....甘貴,要睇吓先

我既生好多葉同埋有長高唔少 睇落生命力好旺盛 唔知幾時先有的開花 希望對版 到時一大片花海哈哈 美好的幻想中

用戶要求終止服務

橙寶 發表於 18-1-30 10:09
我既生好多葉同埋有長高唔少 睇落生命力好旺盛 唔知幾時先有的開花 希望對版 到時一大片花海哈哈 ...

價錢唔貴又靚,到時上圖比我地睇,我棵原來係藍色,因佢又係特價,無得選顔色.......吾知種吾種倒,剛上盆....

首頁

尾頁

跳至