懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

31歲 第二胎 就來十週 第一胎時做t21冇問題 但係要八千蚊 依家第二胎諗緊做唔做 依家有多一個小朋友 想慳d 但又好想知道性別 因為第一胎係仔 好想追個女女 所以依家心大心細想比下價錢先決定 呢胎搵既係聖保祿既駐院醫師莫仲威 有冇jms知道價錢啊?

大宅

Cissce830 發表於 18-1-1 02:57
31歲 第二胎 就來十週 第一胎時做t21冇問題 但係要八千蚊 依家第二胎諗緊做唔做 依家有多一個小朋友 想慳d ...

St Paul只有T21 好似五千几 早兩星期做完
但由於醫院宗教信仰 T21結果係唔講性別的
如果想平d同知道性別 建議去第二度做nifty

侯爵府

回覆樓主:

T21 5500, 好似無nifty, 同埋st Paul 唔會公開bb 性別,但你做產檢醫生會講

伯爵府

回覆樓主

佢報告無列性別但醫生可以話你知架
T21 5500

別墅

iblue 發表於 18-1-1 16:05
如果想平d同知道性別 ...

您好呀!我想問係未普通打去預約就可以做T21及產檢架?可唔可以比d資料我呀,我見出面好貴又好多人,謝謝呀!

複式洋房

iblue 發表於 18-1-1 16:05
如果想平d同知道性別 ...

多謝曬 好彩有你話我知 唔係我聽日去到就傻啦

複式洋房

freshrose 發表於 18-1-1 16:16
T21 5500, 好似無nifty, 同埋st Paul 唔會公開bb 性別,但你做產檢醫生會講

我依家得十週 我估要到大d先可以睇到性別(emoji)唔知做nifty係唔係都可以睇到男女呢?

複式洋房

cloudyjess 發表於 18-1-1 17:00
佢報告無列性別但醫生可以話你知架
T21 5500

有結果之後即時話我知咩?定係要大d睇超聲波既時候先話我知啊?5500蚊唔包正常產檢費用架?

複式洋房

susuC 發表於 18-1-1 17:42
您好呀!我想問係未普通打去預約就可以做T21及產檢架?可唔可以比d資料我呀,我見出面好貴又好多人,謝謝 ...

我係早兩個禮拜打去book既 睇醫生 方醫生就好full 要一月中先有位 所以我book左莫醫生

侯爵府

Cissce830 發表於 18-1-1 18:54
有結果之後即時話我知咩?定係要大d睇超聲波既時候先話我知啊?5500蚊唔包正常產檢費用架?
...

未包,5500 只係T21 , 同埋得朝早可以抽血,要做左產檢先去抽血,有問題會打俾你,無問題就等下次產檢先睇報告

侯爵府

Cissce830 發表於 18-1-1 18:52
我依家得十週 我估要到大d先可以睇到性別(emoji)唔知做nifty係唔係都可以睇到男女呢?
...

我驗T21果日得10w 3 醫生有講性別俾我聽

大宅

10週以上就做得,驗到BB dna,入面有XX/ XY知係男/女。因宗教原因佢未必顯示性別。當然週數大啲穩定啲,bb dna係媽媽血液濃度高啲,就未必使驗多次,一take搞掂3-5日有結果。

複式洋房

freshrose 發表於 18-1-1 19:42
我驗T21果日得10w 3 醫生有講性別俾我聽

但我驗左就要走啦 要三月先返到香港哦!應該睇唔到報告 同埋我今日先啱啱十週 聽日去做會唔會太早啊(emoji)

侯爵府

Su_tsz 發表於 18-1-1 19:48
10週以上就做得,驗到BB dna,入面有XX/ XY知係男/女。因宗教原因佢未必顯示性別。當然週數大啲穩定啲,bb ...

請問我係打邊個電話可以book?可以pm我個流程嗎?

大宅

Cissce830 發表於 18-1-1 19:52
但我驗左就要走啦 要三月先返到香港哦!應該睇唔到報告 同埋我今日先啱啱十週 聽日去做會唔會太早啊(emoji ...

你問下診所/ 醫院(即同你做T21個間)可唔可以打電話通知結果 / email 報告結果俾你。
因為我做開產檢醫生嘅姑娘知我心急知,一有結果就打電話話俾我知,過幾日先去攞返份正本報告。
至於幾多週做呢,依個你要問醫生。T21話係10週以上就做得,因為只係抽血去化驗。濃度夠唔夠真係化驗咗先知,知有啲情況係唔夠,咁要再抽多次血,不過只係一支好少嘅血。
咁我醫生照超聲波後依我情況話12週先做,咁我就聽佢講。

大宅

澳門媽媽 發表於 18-1-1 19:54
請問我係打邊個電話可以book?可以pm我個流程嗎?

你指St. Paul?要打電話去預約佢駐院婦產科醫生做產檢+T21啊,唔係就咁walk in去有得睇,好似一個係黎醫生另一個係方醫生。詳情你打去問下。因為我唔係St. Paul做。

侯爵府

Su_tsz 發表於 18-1-1 20:11
你指St. Paul?要打電話去預約佢駐院婦產科醫生做產檢+T21啊,唔係就咁walk in去有得睇,好似一個係黎醫生 ...

好,謝謝你

侯爵府

Cissce830 發表於 18-1-1 19:52
但我驗左就要走啦 要三月先返到香港哦!應該睇唔到報告 同埋我今日先啱啱十週 聽日去做會唔會太早啊(emoji ...

我都係多你兩日都驗到,或者你同醫生講你會離開香港,睇下佢可唔可以有報告就通知你

複式洋房

freshrose 發表於 18-1-1 20:21
我都係多你兩日都驗到,或者你同醫生講你會離開香港,睇下佢可唔可以有報告就通知你
...

OK 聽日去問問醫生 唔該曬你❤️

複式洋房

Su_tsz 發表於 18-1-1 20:04
你問下診所/ 醫院(即同你做T21個間)可唔可以打電話通知結果 / email 報告結果俾你。
因為我做開產檢醫生 ...

OK 我聽日去問問醫生先 唔該曬(emoji)

首頁

尾頁

跳至