箍牙算唔算整容?

catgirl0927
|
有個中學同學出黎做野之後先去箍牙,箍完又真係靚好多,聽聞靚左之後多左人追,比人話佢箍個牙等如整容咁
我自己覺得未到認唔出個樣咁誇,又唔係加建D咩,係可以接受
BBHHO
|
catgirl0927 發表於 18-1-2 14:36
有個中學同學出黎做野之後先去箍牙,箍完又真係靚好多,聽聞靚左之後多左人追,比人話佢箍個牙等如整容咁:t ...

本人覺得唔算
alicemic
|
箍牙點算整容? 開眼, 割雙眼皮等就叫做整
catgirl0927
|
alicemic 發表於 18-1-2 14:40
箍牙點算整容? 開眼, 割雙眼皮等就叫做整
有人話點解整眼整鼻係整容,整牙唔係整容
dlee_ca
|
用刀先算

SmileFoReVeR
|
箍牙應該唔算,因為就算面形唔靚,想靠箍牙改善面形,但如果牙齒整齊,上下開合啱位,想箍都冇得箍
ian723
|
catgirl0927 發表於 18-1-2 14:43
係咪同學唔抵得 ?

話之佢啦!

妹妹細個D牙生得晤正

媽媽夜晚等佢訓時用手指

幫佢板返正D牙唔通又整容 !?
Poyau
|
有個中學同學出黎做野之後先去箍牙,箍完又真係靚好多,聽聞靚左之後多左人追,比人話佢箍個牙等如整容咁:t ...

箍牙係矯形 咁算整容嗎?
babyhoi
|
下?咁好多小朋友都整容了
felicesmile
|
就算整容又點? 如果整牙都算, 剪頭髮算嗎? 電髮咪等如隆胸?!
岚月亮
|
凡係後天加工整過既,我都當佢係整容
但我完全唔介意人地整容
siuyay830
|
我覺得算係整容,不過我接受到,
美觀唔過火 何樂而不為?
alicemic
|
catgirl0927 發表於 18-1-2 14:43

整牙可能係小時候換牙果陣成日用脷頂而令佢生歪咗, 但你唔可能用其法生歪對眼啩
Yuki_Yeung
|
我覺得唔算
rainbowshek
|
我都覺得唔算
good_pig
|

為左靚算係,為左健康唔算,咁得唔得?
good_pig
|
alicemic 發表於 18-1-2 15:55
整牙可能係小時候換牙果陣成日用脷頂而令佢生歪咗, 但你唔可能用其法生歪對眼啩
...

如果意外隻眼出事,咁再整都唔算整容嘅
alicemic
|
good_pig 發表於 18-1-2 16:16

咁呢啲因為意外受傷唔可以列入樓主所認為嘅整容嘛
tsung
|
good_pig 發表於 18-1-2 16:16

jasmine0527