親子旅遊

跳至

首頁
12345...12

尾頁

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

住:
Legoland hotel, 大堂同酒店房都好多lego玩,又有lego movie睇,小朋友好似入左樂園咁好開心。但房間感覺好細同殘舊,好多牆紙都爛左,而且個花灑喉勁短,沖涼唔夠方便舒適。
落酒店地庫2樓一出就係Legoland theme park同Waterpark, 非常方便。落雨濕左同玩完水可直接返酒店換衫沖涼再去玩過。
自助早餐多選擇,但建議大時大節7:45前到攞位,否則要喺門口等人食完先有位。

玩:
*Legoland theme park偏細而且遊戲較多適合幼童,但整體係好玩既。
*Legoland Waterpark超好玩,勁多唔同既滑梯、水池同水道,又有唔同配套,如6人水泡,單雙人水泡,滑氈等,小朋友同大人都玩得好開心。
*建議買Legoland 2-day combo pass,兩個園兩日任入,落雨就去玩水,買左野/攰又可返酒店先再返園。
*Hello Kitty Town共有三層,第一層Kitty,第二層Bob the builder, Barney, pingu;第三層Thomas。裡面有好多親子活動同小型機動遊戲,加放電最啱既滑梯波波池。手工如整cookie, kitty飾物;機動遊戲包括碰碰車、青蛙跳樓機、咖啡杯等。玩足三個鐘都冇問題,小朋友玩緊同時,女仕們可以到地下Sanrio shop盡情購物。
*坐船睇螢火蟲-包車來回SGD130,睇螢火蟲馬幣20位,晚上7:45開船,8:30回到碼頭。好多螢火蟲,好似聖誕樹咁,好靚。仲睇到好多馬騮同水蜥蜴喺樹上瞓覺。呢d喺香港睇唔到,好值得。小朋友可能會覺得悶,但當同佢上個大自然課。

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

回覆樓主

食:
唔喺酒店食可以搭的士落Aeon mall, 唔駛10分鐘車程,馬幣14蚊。酒店會幫你叫的士,但返黎就自己搵車,的士有機會坐地起價。
Aeon mall有好多野食,咩種類都有,又平又好味,仲可以去supermarket買手信,價錢比新加坡平好多。

行:
新加坡機場至新山包車一程SGD80, 坐車過關,唔駛自己行過關,非常方便。冇塞車一個鐘到,塞車如新加坡放工時間就塞三個鐘;所以有得揀航班就盡量避開放工同夜晚時間。
新山酒店去睇螢火蟲包車SGD130來回,包車去食海鮮(自費),一個鐘車程,再自費馬幣20蚊一位坐船睇螢火蟲。5:30出發,9:30返到酒店(唔塞車既話),司機話馬拉人好興食宵夜,所以夜一夜都好多車。

wcpcelia    發表於 18-1-3 10:15

大宅

alicewtw 發表於 18-1-2 18:50
食:
唔喺酒店食可以搭的士落Aeon mall, 唔駛10分鐘車程,馬幣14蚊。酒店會幫你叫的士,但返黎就自己搵車, ...

多謝樓主分享 。想請問你在那裏訂legoland酒店? 另外,想請問如我1號入住酒店,3號check out,咁2 day combo可否揀2,3號? 因為有機會1號晚先到酒店。謝謝。

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

ShingYan1 發表於 18-1-2 23:13
多謝樓主分享 。想請問你在那裏訂legoland酒店? 另外,想請問如我1號入住酒店,3號check out,咁2 ...

我經HXtel.com訂,但最緊要格價,間間hotel agent既價都有出入,邊間平就揀邊間,包早餐既。
2-day combo 係計你入場當日起兩日,你到新山第二日先入,就可以玩第二同第三日。

大宅

alicewtw 發表於 18-1-3 06:36
我經HXtel.com訂,但最緊要格價,間間hotel agent既價都有出入,邊間平就揀邊間,包早餐既。
2-day combo ...

唔該哂

大宅

alicewtw 發表於 18-1-3 06:36
2-day combo ...

請問2 day combo是否直接向酒店買?

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

ShingYan1 發表於 18-1-3 06:58

經酒店或agent都可以,我喺kloXk買,用discount code再平d。

wcpcelia    發表於 18-1-3 10:15

大宅

alicewtw 發表於 18-1-2 18:49
住:
Legoland hotel, 大堂同酒店房都好多lego玩,又有lego movie睇,小朋友好似入左樂園咁好開心。但房間 ...

請問樓主包車資料?

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

pangps 發表於 18-1-3 08:44
請問樓主包車資料?

已經pm左你喇
我係搵JXson安排司機,車費直接比司機

大宅

alicewtw 發表於 18-1-3 07:06
經酒店或agent都可以,我喺kloXk買,用discount code再平d。

唔該哂

侯爵府

回覆樓主:

請問hello kitty land 3小時應該玩得哂?

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

katrinamama 發表於 18-1-6 09:32
請問hello kitty land 3小時應該玩得哂?

應該夠,第一層Hello Kitty主要做手工同影相,個度你預一個鐘;第二層有免費冒險樂園d遊戲加大波波池滑梯;第
三層Thomas機動遊戲。三層都有波波池,小朋友實鍾意,玩到唔願走。大人落到地下層又可以shopping,個度我要起碼半個鐘至一個鐘!

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

回覆樓主

另外Hello Kitty Town對面有Batman店同ToysRus,又可以行到一陣。
食野個度反而冇咩選擇兼唔好食。。

子爵府

alicewtw 發表於 18-1-2 18:49
玩:
*Legoland theme park偏細而且遊戲較多適合幼童,但整體係好玩既。
*Legoland Waterpark超好玩,勁多唔同既滑梯、水池同水道,又有唔同配套,如6人水泡,單雙人水泡,滑氈等,小朋友同大人都玩得好開心。
*建議買Legoland 2-day combo pass,兩個園兩日任入,落雨就去玩水,買左野/攰又可返酒店先再返園。
*Hello Kitty Town共有三層,第一層Kitty,第二層Bob the builder, Barney, pingu;第三層Thomas。裡面有好多親子活動同小型機動遊戲,加放電最啱既滑梯波波池。手工如整cookie, kitty飾物;機動遊戲包括碰碰車、青蛙跳樓機、咖啡杯等。玩足三個鐘都冇問題,小朋友玩緊同時,女仕們可以到地下Sanrio shop盡情購物。
如果小朋友7歲幾會唔會岩玩? 有冇話120cm以下先玩得?

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

olivia511 發表於 18-1-9 11:56
如果小朋友7歲幾會唔會岩玩? 有冇話120cm以下先玩得?

我小朋友7歲唔夠130cm全部都玩到,個度既機動遊戲都係比較小型,所以你小朋友都應該冇問題、亦唔會悶。淨係碰碰車同波波池加滑梯都已經有排玩。

男爵府

ShingYan1 發表於 18-1-3 06:58

Hi ShingYan1,

pm you la. pls check.

男爵府

pangps 發表於 18-1-3 08:44
請問樓主包車資料?
hi,
pm you la. pls check.

洋房

回覆 alicewtw 的帖子

唔該想要包車資料

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

eva8210 發表於 18-1-11 11:57
回覆 alicewtw 的帖子

唔該想要包車資料

PM u already

大宅

alicewtw 發表於 18-1-3 07:06

你是否住Legoland Hotel? 因為check in 時可跟他們買1Day Combo ticket free change 2 Days tickets! 咁唔係平過直接買2Days tickets?

首頁
12345...12

尾頁

跳至