自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

hapisaturday 發表於 18-1-4 22:59
我小朋友就鼻韓大聲,成日用口抖氣,聽落好難抖氣咁

thanks

大宅

陪月勳章

hapisaturday 發表於 18-1-4 13:56
我小朋友六歲多,情况同你一樣,仲越嚟越大聲,睇左耳鼻喉醫生,話我小朋友扁桃腺體大,多數要做手術,而 ...

請問你係睇私家定政府?我仔5歲,都係鼻鼾好大聲,應該直接去私家耳鼻喉科睇,定可先去政府門診睇?
謝謝

子爵府

kimmyBB 發表於 18-1-4 13:04
無端端呢幾晚發出好大鼻鼾聲,用口呼吸, 今日就去睇醫生就話淋巴腺腫大,我見上網話要做手術切除的,有冇 ...

請問你是睇普通醫生?

複式洋房

babyhk 發表於 18-2-15 02:23
請問你係睇私家定政府?我仔5歲,都係鼻鼾好大聲,應該直接去私家耳鼻喉科睇,定可先去政府門診睇?
謝謝
...

其實未算好嚴重時我有一路排政府,亦有睇私家醫生,當時第一個私家醫生未係好西利,可以再觀察住先,但幾個月後,仔抖氣好似再辛苦左,鼻韓再大聲左,所以我睇左另一個私家,然後做左檢查係嚴重睡眠窒息症,所以再安排手術

大宅

回覆 my_bride 的帖子

系呀,睇普通兒科,但現在好返,當時原来有病毒,食了一個星期抗生素,D淋巴要三個星期才退了

子爵府

無端端呢幾晚發出好大鼻鼾聲,用口呼吸, 今日就去睇醫生就話淋巴腺腫大,我見上網話要做手術切除的,有冇 ...

請問普通科醫生已看到?

大宅

回覆 MMVV 的帖子

我系睇兒科

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我女11歲,哩輪都覺得佢有D鼻鼾聲,係咪應該都係去睇兒科先?

公爵府

kc1016 發表於 18-1-4 23:51
我大仔13歲,間中都有鼻鼾,但唔係傷風感冒,又無用口呼吸,甘要睇醫生嗎?
...

如可以,搵專科醫生睇下,我仔睇過幾個普通科醫生,但都唔覺大問題,睇咗專科先知問題所在,寫咗轉介信再排政府

大宅

我女都係,最近成個星期都好大鼻鼾聲,好擔心。

大宅

sauNG 發表於 18-2-15 19:13
如可以,搵專科醫生睇下,我仔睇過幾個普通科醫生,但都唔覺大問題,睇咗專科先知問題所在,寫咗轉介信再 ...

可以介紹你嗰位專科醫生嗎?

別墅

sauNG 發表於 18-2-15 19:13
如可以,搵專科醫生睇下,我仔睇過幾個普通科醫生,但都唔覺大問題,睇咗專科先知問題所在,寫咗轉介信再 ...

我女3歲 訓覺好大鼻鼾聲 有時會抖抖下氣停左之後扎一扎醒 換位置再訓 日頭成日有鼻水 好易病 日頭好躁底 專注力不足 睇左專科話佢扁脁線同鼻腺樣體block 住左氣道,我想割左佢一勞永逸,剛剛已做睡眠窒息測試 醫生話等埋報告出左先決定要唔要做手術 佢話太細唔建議做手術 我都猶疑緊。。。

公爵府

adawong428 發表於 18-3-6 15:13
我女3歲 訓覺好大鼻鼾聲 有時會抖抖下氣停左之後扎一扎醒 換位置再訓 日頭成日有鼻水 好易病 日頭好躁底 ...

我都系掙扎中

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

比我手術會係最後最後選擇

我會嘗試其他治療,咩都試下先,例如,中醫,針灸,推拿,比起手術,任何不入侵性的治療方案都會優先考慮

全麻好傷腦㗎

別墅

回覆樓主

請問你地小朋友會唔會成日發燒?話匾桃腺體大會成日發燒。我仔就有鼻鼾好大聲又訓得唔好,就好似各位講的case咁全中,而且係經常性發燒。
但醫生又check唔到話腺體大。

別墅

adawong428 發表於 18-3-6 15:13
我女3歲 訓覺好大鼻鼾聲 有時會抖抖下氣停左之後扎一扎醒 換位置再訓 日頭成日有鼻水 好易病 日頭好躁底 ...

你仔會成日發燒嗎?

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

講阿仔依一星期都好大聲鼻鼾,推下醒一醒轉身就冇……係咪天氣轉

別墅

eatplaylovemama 發表於 18-2-16 09:19
可以介紹你嗰位專科醫生嗎?

可唔可以pm我 我想知

首頁

尾頁

跳至