自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主

你好勁呀,我啱啱都join咗營養師,希望好似你咁減到啦

珍珠宮

Ononluk 發表於 18-1-5 00:08
我現在雖然已無食得咁清咁少,但仍然維持戒90%添加糖,完全戒甜飲,最多一個月食一飲甜品,so ...

介糖後除瘦左
有冇覺得精神左同皮膚好?

大宅

回覆樓主

會唔會1個月都有一日放縱下?例如buffet?

子爵府

Ononluk 發表於 18-1-4 20:04
三十尾,由上年二月開始減肥,用咗六個月由125減到104, 之後一直keep 到102-106之間,最驚喜係最近body che ...

睇完,知道自己一定無恆心做到,你

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

營養師教我,先食蛋白質既食物,跟住澱粉質,最後先至菜,生果…咁就唔會食大個胃。如果飽就好停口。
不知所謂的乙陸!!!

珍珠宮

ANNATERA 發表於 18-1-5 02:16
會唔會1個月都有一日放縱下?例如buffet?

初頭兩三個月完全無放縱,後來慢慢比自己一星期一餐隨意食,但一定唔會係buffet

珍珠宮

aliensss2008 發表於 18-1-5 02:11
介糖後除瘦左
有冇覺得精神左同皮膚好?

Haha, 咁又無呢啲得著喎。

珍珠宮

你 發表於 18-1-5 01:19
你好勁呀,我啱啱都join咗營養師,希望好似你咁減到啦

有營養師更好,因為佢會為妳度身訂造,最重要心態要保持正面,食得健康又滿足。

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

Ononluk 發表於 18-1-4 21:25
早餐只飲牛奶咖啡(唔食早餐唔好學我)

午餐食清湯米線,少米走腐皮,兩菜一肉。或者大大碟沙律。總之食 ...

我一餐都多過你全日既份量

申利: 我每日都食1400卡左右同每日有運動
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

珍珠宮

汽水餅 發表於 18-1-5 02:47
睇完,知道自己一定無恆心做到,你

唔一定要咁節制,開始時先搵一個容易撇甩嘅壞習慣,例如飲汽水丶食消夜、食快餐碟頭飯。

公爵府

回覆樓主:

我發覺食飯係食肥人,減肥一定要少飯,我以前減肥同依家大肚都係,菜同肉任食,澱粉質就食麥包意粉米線等,但唔可以介哂澱粉質,今次大肚係長胎唔長肉

珍珠宮

ninjarabbit 發表於 18-1-5 09:41

1400卡都唔多呀。

我其實最減定勁時我都食足1200Kcal,全脂牛奶咖啡同水果都有一百幾十Kcal. 食得太少個人會唔夠精神

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

嘩,你真是好有恆心
前排睇到少少東張xx,話8小時飲食法,個女仔又減到,但我無認真睇晒佢講咩。

侯爵府

請問精鍊糖係咩呀?

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

減糖真係有用,早上奶茶走糖,lunch 有時熱檸茶半包糖! 咁樣幾個月已輕了幾磅!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Ononluk 發表於 18-1-4 20:04
三十尾,由上年二月開始減肥,用咗六個月由125減到104, 之後一直keep 到102-106之間,最驚喜係最近body che ...

現我中午果餐食紅米飯一碗,肉片六片,菜,食完好飽肚,但好快肚餓,估計因食肉份量減少,應多番肉嘅份量或是食茶點好呢?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

回覆樓主

意思連飲檸茶丶檸水都要走糖嗎?

水晶宮

回覆樓主

比個你 !
相信我戒不到精制糖,只可忍住食少d ! 但我平日返工食得好清淡,量少但卡路里是足夠的,放假放縱d,但會行山(爆汗喘晒氣嘅強度),所以都算keep到體重!
好開心見到呢類減肥post,好勵志,大家加油

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ninjarabbit 發表於 18-1-5 09:41

你運動量咁大
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

首頁

尾頁

跳至