家庭理財

跳至

首頁
23456...7

尾頁

伯爵府

tinshuiwai 發表於 18-1-26 09:08
回覆 pat614 的帖子

30000 + 月供1000, 共年, 咁2 年後, 會有幾錢息,

我剛計過實收同以下又少左少少,可能要問銀行

禁止訪問

回覆樓主

男爵府

回覆 pat614 的帖子

Thanks

男爵府

sammag 發表於 18-1-18 08:37
想問下大家意見,我今年年尾會收樓,會要用錢裝修,如果我新年時做你地講既零存或定期,係咪時機不合呢?
...

如果你已留了筆錢做裝修,拎筆錢做9個月定期,到期拎出來俾裝修費

假設你用30萬裝修,1里息9個月有$2250,用來食聖誕餐都好。

大宅

回覆樓主

華僑永享零存整付出左新Plan啦

karenlyk    發表於 18-2-12 12:19

男爵府

andyngai 發表於 18-2-11 18:17

想問你知唔知我係2017年,開了戶口供$5000,2仟,我今年想做定期,最多可做幾錢?

大宅

andyngai 發表於 18-2-11 18:17

網頁搵唔到 幾時開始?謝

子爵府

SNCBB 發表於 18-2-12 00:26
網頁搵唔到 幾時開始?謝

Details as below.

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

jwy2 發表於 18-2-11 21:14
想問你知唔知我係2017年,開了戶口供$5000,2仟,我今年想做定期,最多可做幾錢?
...
2017年已經開咗新年兒童零存整付? 如果係, 要等到2019完咗一份先可以再做一份新

男爵府

karenlyk 發表於 18-2-12 12:21
2017年已經開咗新年兒童零存整付? 如果係, 要等到2019完咗一份先可以再做一份新
...

謝謝

民房

...

你去銀行問下
好似每年都可以開個新

你有錢就可以

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

...
我問過啦, 每年都可以做一次架, 銀行職員話可以理解為一個定期, 舊定期未完都可以開一個新定期.

大宅

回覆樓主

多謝報料!
如唔係該銀行客戶,要帶咩資料開戶? thanks

大宅

PandaVV 發表於 18-2-12 09:06
Details as below.

thx

大宅

MommyPanel勳章

回覆 fokfokfok0831 的帖子

拿小朋友出世紙就OK啦, 我問過中銀, 孩子天的零存整付24個月, 1.68%,
所以過左年都諗住JOIN

男爵府

small_karen 發表於 18-2-14 14:23
我問過啦, 每年都可以做一次架, 銀行職員話可以理解為一個定期, 舊定期未完都可以開一個新定期. ...

好呀,謝謝您!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

剛剛喺中國銀行網頁,暫時未見到(新春月供存款計劃零存整付), 上年我二月中做,放18個月。有1.2%

淨係見到一個電子渠道定期團購優惠,五萬蚊港幣。 放12個月有1. 35%
所以我咩都未做,睇埋下個禮拜先
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

small_karen 發表於 18-2-14 14:23
我問過啦, 每年都可以做一次架, 銀行職員話可以理解為一個定期, 舊定期未完都可以開一個新定期. ...

請問你問邊間永享分行? 我問嗰間話要上次個完左先可以再開。2017開左個2年期,今年就不能再開,要等2019。

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

Tonberi 發表於 18-2-21 09:35
請問你問邊間永享分行? 我問嗰間話要上次個完左先可以再開。2017開左個2年期,今年就不能再開,要等2019 ...

唔會喎,職員答錯你,我果份未完都做到份新既,我響上環開。
另外你可以打去hotline 問,上次係hotline職員答我既 T: 2815.9919
我覺得呢間銀行d職員好似唔多熟咁,啱啱去入利事錢又話呢種小朋友戶口唔可以入票,但我其實年年都係咁入,叫佢問清楚先話可以

大宅

回覆樓主:

想問開戶係咪拎支票去開?想入d錢墊底再定期供

首頁
23456...7

尾頁

跳至