家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

Linda_lady 發表於 18-2-20 17:26
我都係研究緊, 岩岩先發現平D個幾款無濕拖, 你呢隻DB3G同DR98都有濕拖.
濕拖既意思係, 要加水比佢濕拖? 定係地下濕左佢都可以拖? 我唔太清楚呢個功能. 因為我睇好多都無呢個功能.

禁止訪問

禁止訪問

大宅

MayT818 發表於 18-2-21 11:36
濕拖既意思係, 要加水比佢濕拖? 定係地下濕左佢都可以拖? 我唔太清楚呢個功能. 因為我睇好多都無呢個功能.
...

我睇過一部係底有水箱,水箱加水後有塊地布,機一路行,水箱有兩個轆仔一路轉放水整濕塊地布。

侯爵府

Linda_lady 發表於 18-2-25 21:05
我上網Search, 你可以睇下.

Ecovacs M81 Pro 智能乾濕兩用吸塵機械人 DB3G

呢隻同內地型號DD35 一樣,有一個大水箱係機身。

如需要拖地,先將水箱注滿水,再裝上拖地布支架,佢會自動切換成拖地模式,另外可以用手機程式控制出水量。

別墅

回覆 Linda_lady 的帖子

I have been using Mamirobot since 2013. It can vaccum clean (dry) and mob (wet) as well. But this product has discontinued.
It helps me a lot. I use it whenever my helper is on holiday or back in Indonesia.

It is less clean than hand mobbing. But it definitely helps.

^^

首頁

尾頁

跳至