自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

jwy2 發表於 18-1-7 20:13
我上年都係QE 照,話10點照,最後排到差不多1點先上房照,照完約3點,之後,比你瞓一陣,食粥就走得。

因 ...

聽你咁講有麻醉都好D,去到都要等咁耐,要有心理準備預一日係醫院,另請問係咪要再預約睇報告?tks

公爵府

親子王國15週年勳章

keikeicat 發表於 18-1-7 17:53
我喺私家照(有保險)會俾你帶罩,然後失去知覺......一陣,臨尾我開始醒時感覺有儀器喺我後面滑出嚟,雖然 ...

咁恐佈中途醒,我私家靜派注射,做完叫醒我

男爵府

ccfj 發表於 18-1-7 21:02
聽你咁講有麻醉都好D,去到都要等咁耐,要有心理準備預一日係醫院,另請問係咪要再預約睇報告?tks :funny ...

補充一句,有麻醉,照時,插喉位置無感覺,但肚會感到漲住漲住,谷谷下。但如果瞓到,應該無感覺卦?

照完,醫生即場會同你講報告,照完,食完粥,姑娘又會講多一次,同時約下次覆診時間和注意事項,覆診時,醫生又會講多一次報告。

大宅

開心吸收勳章

麻醉未過唔比出, 要家人. 最好做完曬先CALL屋企人..或做果時之前就CALL~

公爵府

政府係半麻醉,私家就全麻醉。

男爵府

oiyau2005 發表於 18-1-7 21:16
咁恐佈中途醒,我私家靜派注射,做完叫醒我

我都覺得佢預到好「文水」!

公爵府

親子王國15週年勳章

bibi2013 發表於 18-1-7 19:53
我知道都好心痛,老人家辛苦

冇麻醉真係好辛苦,仲老人家有冇搞錯,如果知係咁,一定唔做。

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

oiyau2005 發表於 18-1-7 21:57

係吖!之前冇諗過會咁照,早知係咁就去私家照

子爵府

2024年龍年勳章

jwy2 發表於 18-1-7 21:22
補充一句,有麻醉,照時,插喉位置無感覺,但肚會感到漲住漲住,谷谷下。但如果瞓到,應該無感覺卦?

照完 ...

唔該晒jm補充

禁止訪問

2018復活節勳章

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我係政府照過(灣仔律敦治醫院),早上8時左右入院。

入到去先開瀉水比我飲,痾到12點先清晒(係要清到好似 vv 咁,係要清水般)。跟住排到2點幾先入去照,照前佢係豆位打瞓覺藥,打完無耐我瞓左,做完出來才被護士叫醒先上返床房,跟住我仲瞓左1粒鐘先食少許晚餐,5點半才搞出院手續。

伯爵府

oiyau2005 發表於 18-1-7 21:57

照腸鏡係用鎮靜劑,每人反應不同,大部分人會訓左,但小部分人會清醒及有感覺

我阿媽係私家做,迷迷糊糊都痛,再加藥都唔得到停。我同阿爸就訓左做完都無感覺。

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

ccfj 發表於 18-1-7 17:48
過2日係政府醫院照大腸,約左早上10點,因第一次照,諗緊揾唔揾家人陪同,想知要搞幾耐先走得,半日定全日 ...
你講埋邊間政府醫院照,可能有其他會員照過,有更貼近經驗分享俾你呀!

大宅

szeszes 發表於 18-1-8 00:25
我係政府照過(灣仔律敦治醫院),早上8時左右入院。

入到去先開瀉水比我飲,痾到12點先清晒(係要清到好 ...

我都係律敦治照腸,冇麻醉喎,邊照邊講,超痛

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

回覆樓主

一日搞掂咪好囉,私家醫生同醫院一定要人過夜,夜晚就要人飲瀉水,餓到第二日先照。。又貴又長時間

大宅

ccfj 發表於 18-1-7 17:48
過2日係政府醫院照大腸,約左早上10點,因第一次照,諗緊揾唔揾家人陪同,想知要搞幾耐先走得,半日定全日 ...

請問你排了幾耐公務員隊去照?
是否喝瀉藥和照都是一天搞掂?
如果照到有瘜肉,咁係咪即時割掉?

子爵府

2024年龍年勳章

bigheadis 發表於 18-4-2 11:40
請問你排了幾耐公務員隊去照?
是否喝瀉藥和照都是一天搞掂?
如果照到有瘜肉,咁係咪即時割掉?

我唔係排公務員隊,之前試過入公院,個期係醫院俾嘅,個幾月後照的,瀉藥係之前攞的,照前一晚開始飲,如有瘜肉應該會即時割埋的,好彩冇唔使割

大宅

回覆樓主:

搵屋企人陪你啦,會攰既

伯爵府

ccfj 發表於 18-1-7 18:14
多謝jm,睇黎做完會比較累,揾家人陪同比較好

要人陪出院,因為有麻醉,入院可以自己一個

首頁

尾頁

跳至