自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主

我都係咁架! 陀B時去產檢, 次次都高。 明明坐到心情好平情,一叫我名去量血壓就即刻好緊張。試過比醫生捉入院量一日又無事, check 埋內科都無事。 我生第二個時入院個血壓量到180, 嚇到個姑娘不停問我有冇暈有冇事。 去到待產室又正常返喎。 不過果時醫生長期放咗一袋急救用嘅嘢响我床邊, 驚我出事。

大宅

回覆 chole16 的帖子

今日返去產檢醫生都見我心跳成130幾,血壓150/100,但佢睇左我平時度啲紀錄都話ok喇,聽完肚就叫我出去等,之後比左一個月後既覆診期我,原來都無乜野啫

子爵府

回覆樓主

我就係咁,尤其產檢次次都高所以產檢前幾日每日自己量,我休息幾耐都係高冇辦法

珍珠宮

ymw9090 發表於 18-1-8 14:06
我每次到醫院量度血壓都比家中高很多,每次都要重度,還會越度越高。
現請問各jm有此情況嗎?其實當血壓計開 ...

我以為係我先係咁,原來呢度唔少JM都係一樣

珍珠宮

kiko_mami 發表於 18-1-8 14:35
太緊張,放鬆d啦

我朝早比人激親返醫院量,嬲到心跳130幾嘭嘭聲,血壓又高 冷靜左就冇事啦,人體 ...

有一次量完心跳145,嚇到姑娘馬上搵醫生

男爵府

回覆樓主:

我都係屋企正常,次次去醫院診所就13x, 8x, 越量越高,明明都唔覺緊張,又已經早d去,坐左一陣先量都係咁。我覺得越係叫自己放鬆就會好自然深呼吸,唔知係咪咁既動作有影響。

曾經好懷疑係咪屋企部Omron 有問題。

公爵府

jj7723 發表於 18-4-6 23:44
我都係屋企正常,次次去醫院診所就13x, 8x, 越量越高,明明都唔覺緊張,又已經早d去,坐左一陣先量都係咁。 ...

我果時都懷疑屋企部壞,走去買多部

首頁

尾頁

跳至