親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

帶9及15歲男孩子
諗住去鈴鹿賽車場及游水 / 温泉 / 名古屋港水族館 / 東山動物園 / legoland / outlet
仲冇咩好去處?謝謝!吾知應該預留多少天留名古屋好呢?
謝謝!

禁止訪問

大宅

CARMA 發表於 18-1-8 17:22
帶9及15歲男孩子
諗住去鈴鹿賽車場及游水 / 温泉 / 名古屋港水族館 / 東山動物園 / legoland / outlet
仲 ...

復活假7日6夜兩大兩小5&11歲,大阪入住3晚,行街睇玩具,因我老公同兩個仔第一次去,必去大阪城,清水寺。
名古屋3晚,legoland 同outlet,名古屋機場走。
大阪酒店你book咗邊區?因我仲揀緊。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

請問鈴鹿賽車場交通方便嗎?

男爵府

CARMA 發表於 18-1-8 17:22
帶9及15歲男孩子
仲 ...
咁應該買名古屋機票

男爵府

回覆 BoNLuI 的帖子

但係大仔好想去買動漫D FIGURE,同埋我又想去大阪SHOPPING吓咁係咪應該去名古屋先跟住大阪走好D呢?

男爵府

回覆 wingyee_ma 的帖子

好似自駕遊去鈴鹿方便D,因為好似自己搭車要轉車好麻煩,没有專車到的

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

CARMA 發表於 18-1-10 12:22

好似自駕遊去鈴鹿方便D,因為好似自己搭車要轉車好麻煩,没有專車到的
唔該晒

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

CARMA 發表於 18-1-10 12:22

自駕時間,價錢同坐近地鐵差不多,我地暑假在名古屋特登租左12小時車自駕去鈴鹿,唯一分別,巴士正正停在門口,停車場反而行得遠

男爵府

請問如果我自駕去這些地方,請問住邊間酒店好架呢?謝謝!

大宅

CARMA 發表於 18-1-10 12:20

但係大仔好想去買動漫D FIGURE,同埋我又想去大阪SHOPPING吓咁係咪應該去名古 ...

3月同樣諗法同樣問題,應該點飛呢

男爵府

CARMA 發表於 18-1-10 12:20

但係大仔好想去買動漫D FIGURE,同埋我又想去大阪SHOPPING吓咁係咪應該去名古 ...
名古屋都有動漫商品店
https://www.toy-people.com/?p=33854

Shopping地方更加不在話下,
不過就真係冇大阪咁多選擇就真,
資料你當參考就好,
我自己都試過大阪搭名古屋玩,
旅行最緊要開心

大宅

Lqueenie 發表於 18-1-10 23:09
自駕時間,價錢同坐近地鐵差不多,我地暑假在名古屋特登租左12小時車自駕去鈴鹿,唯一分別,巴士正正停在 ...

請問你租邊間,攞車手續會攪好耐嗎,我都想過租12小時,但怕攞車還車佔太多時間

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

beagoodmum 發表於 18-1-16 09:34
請問你租邊間,攞車手續會攪好耐嗎,我都想過租12小時,但怕攞車還車佔太多時間
...
我地係出發去鈴鹿前一晚先決定租車, 咁岩酒店後面街有間 budget, 大約15分鐘就完成手續, 還車在市中心搵唔到油站,遲左5分鐘, 都係睇一睇就走得

男爵府

回覆樓主

借樓主post 問一下! Thanks

請問由osaka station 搭JR去名古屋要幾耐?謝謝。我復活節,重未plan .... 又好耐無去過大阪

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

mom06 發表於 18-1-16 10:03
借樓主post 問一下! Thanks

請問由osaka station 搭JR去名古屋要幾耐?謝謝。我復活節,重未p ...
可以自己 check ,呢個站打頭尾兩個站名就得

https://transit.yahoo.co.jp/

珍珠宮

uppppppppppppppp

大宅

回覆 Puluma 的帖子

想請教意見。SUMMER 五天四夜,帶兩個小朋友。
出發11點機,回程6點機。

Option A:
Day 1: 落機,名古屋晚飯,名古屋酒店
Day 2: 入鈴鹿賽車場,住鈴鹿酒店
Day 3: 鈴鹿游水,晚上出番名古屋晚飯,酒店
Day 4: 入長島,晚上出番名古屋晚飯,酒店
Day 5: Legoland, 機場

Option B: (give up 長島)
Day 1: 落機,名古屋晚飯,名古屋酒店
Day 2: 入鈴鹿賽車場,住鈴鹿酒店
Day 3: 鈴鹿游水,晚上出番名古屋晚飯,酒店
Day 4: Legoland
Day 5: 早上搵公園玩? 機場

其實想玩埋長島,但因為搭交通工具,又拖住兩個細。OPTION A 會否好趕?

複式洋房

MyBear 發表於 18-1-9 08:16
復活假7日6夜兩大兩小5&11歲,大阪入住3晚,行街睇玩具,因我老公同兩個仔第一次去,必去大阪城,清水寺。 ...
清水寺 (人多到不得了), 好無趣

首頁

尾頁

跳至