想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

5 Jan: 去中醫睇第二個CYCLE個日朝早驗到, 個晚同醫師講, 佢話我上次經期第一日係12月8既話驗到有既應該要係3wk , 但係CB 電子 show Pregnant 1-2
6 Jan:

7 Jan:

8 Jan:

咁到尋日唔放心, 去左睇個婦產科私家醫生, 佢又同我做URINE TEST, 佢話係弱陽性, 佢要我23/1 Wk6D3時去照utlrasound, 又話唔係細細張既相個D, 咁我就俾錢先等到去照囉....

其實都見到係有, 咁弱陽係咩意思呀...係痴唔得好定係點? 唔知可以做D咩...要等多兩星期...
中醫師又話弱, 應該要有3wk...
係咪姐係好危佢地唔話我知呀?

大宅

回覆 lovelyfish_bb 的帖子

可能係太早驗je,你綠D有加深,唔好擔心住~加油

男爵府

lovelyfish_bb 發表於 18-1-9 10:33
5 Jan: 去中醫睇第二個CYCLE個日朝早驗到, 個晚同醫師講, 佢話我上次經期第一日係12月8既話驗到有既應該要 ...

CB顯示1-2唔等於1-2星期架,盒上面有說明~有左幾耐係由Day1開始計,唔係dodo/排卵開始計ga~~no worry be happy~耐心等下,休息多D
亦可能係排卵遲左

別墅

多謝鼓勵呀!!!

yuen1110 發表於 18-1-9 11:55
回覆 lovelyfish_bb 的帖子

可能係太早驗je,你綠D有加深,唔好擔心住~加油

別墅

回覆 laisausau 的帖子

聽到你咁講, 都放心少少....

你地覺得我係未有咩唔舒服既情況下仲繼唔繼續食中藥粉安胎好?

伯爵府

回覆樓主

您岩岩懷孕,所以綠d咁淺色,慢慢會加深架啦,恭喜

別墅

回覆 Froggreen 的帖子

多謝! 我睇醫生個陣問佢係咪要拎張野叫懷孕證明, 佢仲話而家好弱喳喎....你要我都可以俾你既... 咁我話唔使住啦咁...俾佢嚇屎我...

大宅

回覆樓主

只要有加深就ok了~ 醫生都安排左兩星期後再驗,咁就放心先啦~ 咪自己嚇自己

別墅

回覆 kevama 的帖子

因為剛驗過AMH 好低, 0.9, 跟住就剛剛自然有, 所以好緊張!!

大宅

lovelyfish_bb 發表於 18-1-9 15:30

多謝! 我睇醫生個陣問佢係咪要拎張野叫懷孕證明, 佢仲話而家好弱喳喎....你要我都 ...
我O個陣個醫生重衰,O係佢度驗支棒已經好明顯有線有色,佢自己都話好明顯有左BB,不過一聽到我話只係過左DD一日,佢反口話早左D wo...你使唔使我開醫生紙俾你呀?(佢想唔出醫生紙俾我)我真係反眼反到去後腦

大宅

lovelyfish_bb 發表於 18-1-9 15:30

多謝! 我睇醫生個陣問佢係咪要拎張野叫懷孕證明, 佢仲話而家好弱喳喎....你要我都 ...

我嗰時醫生要有閃閃先俾證明。所以唔使擔心,係正常做法。

大宅

jemanfong 發表於 18-1-12 07:42

我醫生都係咁講,攪到我心嚇左一嚇。因為見其他人好似好簡單就攞到,但我醫生唔開,我擔心係咪佢睇到d乜野唔好懷疑會唔成功所以唔開俾我。

別墅

回覆 yuen1110 的帖子

聽到佢咁講真係唔知點, 話肯定有但好弱.....想點.....

別墅

jemanfong 發表於 18-1-12 07:42
咁我又唔係急住要拎證明既...所以我都同佢講咁下次照左先囉....希望到時6wk真係見到閃閃啦

別墅

kevama 發表於 18-1-12 08:45
我醫生都係咁講,攪到我心嚇左一嚇。因為見其他人好似好簡單就攞到,但我醫生唔開,我擔心係咪佢睇到d乜野 ...

其實都係擔心醫生係睇到D咩唔係好肯定所以表現得好有保留咁

首頁

尾頁

跳至