夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如果係我,我心會:我梗係蠢,傻啦。如果我叻,就走左啦

男爵府

珍珠包包 發表於 18-1-9 20:25
剛剛比老公鬧到喊晒 其實佢已經好多年成日小小事就鬧我 鬧到我四歲既仔都叫我唔好再出聲 唔係爸爸又鬧你 好 ...
如果改變下好d. 明知呢個人唔領情就唔會講,例如我老公我同佢講凍著多件pullover. 佢一句話唔使我就唔會出聲forever . 唔會再提佢,例如我買or整左野食叫佢試下,佢唔想,下次佢叫我試我必定唔會試,從此我煮野or買野食永遠唔會預佢除非佢主動話食,我地感情唔錯,但細節上要配合下

琥珀宮

走啦,留嚟做咩?

大宅

回覆樓主

樓主先生咁多不滿,如果我係樓主一定同佢開波,攪獲大既佢先知我唔係好蝦!唔好成日喊,喊係當佢心痛你 先有價值,佢仲講埋D咁仆街既野,我點都唔會流一滴馬尿! 仲有,我覺得樓主係冇自信先一尾俾老公大反轉頭, 旅行帶背包有咩問題?佢唔帶背包D野裝邊度?!唔洗幫手裝野咩?佢仲要幫手拎tim ar! 樓主唔嗌開交,一俾人大一句就收皮, 對於類似你老公呢種男人柔弱係冇用, 佢咁想你反澳洲, 你咪搵日趁佢反工執野D野走, 呀仔既野都預早安排好!佢唔跪反澳洲搵你先其唔好反黎,唔洗嘈離婚,佢自己吽一頭半個月都會知味道,如果佢唔搵你, 你當佢冇左啦,唔洗恨啦!

洋房

鬧返佢轉頭啦, 使乜要忍.....

別墅

剛剛比老公鬧到喊晒 其實佢已經好多年成日小小事就鬧我 鬧到我四歲既仔都叫我唔好再出聲 唔係爸爸又鬧你 好 ...

我老公都係咁呀!好辛苦 婚前佢都有但而家婚後更嚴重 我真係唔明 我做左d 咩
同你一樣 真係問下 你帶就一句唔帶就唔帶
下下一野 拮埋來 我冇腦又點又成

大宅

回覆樓主

我老公都成日話我死蠢,我就一句得佢,何止蠢,仲瞎,醒就唔會跟左你

大宅

算啦,人地都講出口,想一個人

侯爵府

真係唔好意思,睇咗你舊post,似乎你都唔共得患難,老公出面出咗事,一身債要做埋part time, 你無諗點幫手分擔只係嬲佢累咗你同個仔。你老公鬧你果啲嘢,應該係出於好嬲你所以一啲都唔想忍讓你。
我都好傳統,我覺得養妻活兒係男人嘅責任,不過,如果我男人有難,我一定一齊孭,幫到幾多得幾多,因為一家人,你風光時我做少奶,你唔掂時我都一齊擋風雨!
但你呢…好似唔理佢死活,總之就係坐定喺度想要家用。你問老婆唔係娶嚟錫咩?係!都要你抵錫先得架,你係大難臨頭各自飛果種人,點錫得你落?
你唔開心就走啦…你又唔覺得佢係好老公,自己又唔係好老婆,當大家放生大家啦

伯爵府

Ginhc 發表於 18-1-9 21:21
一個男人唔愛你,先至會咁樣對你。

民房

回覆樓主

為左囝囝,開心點吧!

民房

dobbybabie 發表於 18-1-9 20:57
唔好唔開心,你祇是唔好彩,遇到個自私又自大旣男人,我老公都好鐘意踩低我架,我當佢唱歌
...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

回覆樓主

冰封三尺 非一日之寒

或者係時候諗仲一唔一齊行到落去⋯⋯

複式洋房

對你既感情淡了

男爵府

贊成賣樓離婚返澳洲,咁樣行唔到一世!遲早比佢鬧到抑鬱症!

大宅

回覆樓主:

堅強d,下次爆反佢

大宅

c.hutchson 發表於 18-1-10 19:07
你老公係唔啱,唔應該咁鬧你,但你都應該要改"唔預時間出門口"呢點,真係好令人討厭的
...

我反而相反,係我成日鬧我c6,因為佢成日好似你吾預時間出門口,次次要由一個半鐘不停催到半個鐘前先洗頭沖涼,真係好難頂,積埋積埋所以覺得樣樣吾順(emoji),有時真係想忍住吾鬧,但吾鬧你又累到家長會都遲到,(emoji)戲又遲入場

子爵府

siupekchu 發表於 18-2-22 22:58
我反而相反,係我成日鬧我c6,因為佢成日好似你吾預時間出門口,次次要由一個半鐘不停催到半個鐘前先洗頭 ...

same呀我都係,我老公勁無時間觀念我真係燥到爆對住佢
幾時先上到車.....

侯爵府

Ginhc 發表於 18-1-9 21:21
一個男人唔愛你,先至會咁樣對你。

同意,好明顯佢想獨自生活,可能覺得你同仔仔好烦,他太差嘞。

侯爵府

jeffkafung 發表於 18-2-15 20:50
我老公都成日話我死蠢,我就一句得佢,何止蠢,仲瞎,醒就唔會跟左你
...

首頁

尾頁

跳至