懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

而家第二胎,剛好高齡,聯合醫院提供結構性檢查,自己之前已經book左私家,但要成$3800。老公就話兩個都做,但自己怕一個星期照兩次對BB唔好,而家心大心細,想cancel一個。大家可以俾D意見嗎?

大宅

Bekomui 發表於 18-1-9 20:50
而家第二胎,剛好高齡,聯合醫院提供結構性檢查,自己之前已經book左私家,但要成$3800。老公就話兩個都做 ...

我QE碑佐我結構,私家我都照做,不過覺得私家詳細D
回覆 Bekomui 的帖子

Hello Bekomui ,醫院一般會按照準媽媽情況,例如家族病史、年齡等安排所需要嘅產前檢查,結構性超聲波大約會安排係18-22週時做,會檢查胎兒內臟器官, 如心臟、腎、腦部、四肢等,如果媽媽打算係政府醫院分娩,政府照左,一般唔需要係私家重覆再做。超聲波檢查對媽媽和BB都好安全, 一星期照2次唔會對您同BB造成負面影響架~ 準媽媽依家第幾週呀?

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

大宅

我東區照咗結構,私家都照多次,感覺安心D

複式洋房

回覆 SiuWaiMM 的帖子

多謝你既回覆。今日同同事傾完,應該都會照埋私家,求個安心。

複式洋房

回覆 莊cc 的帖子

多謝你既回覆。今日同同事傾完,應該都會照埋私家,求個安心。

複式洋房

回覆 海綿肚仔專家@牛欄牌 的帖子

多謝你既回覆。今日同同事傾完,應該都會照埋私家,求個安心。而家第12週。

複式洋房

回覆樓主

我都两边照嘎 安心好多 私家更仔细
Bekomui 發表於 18-1-10 22:27
回覆 海綿肚仔專家@牛欄牌 的帖子

多謝你既回覆。今日同同事傾完,應該都會照埋私家,求個安心。而家第12 ...

唔駛客氣 一般18週後胎兒嘅結構基本生齊,內臟器官亦較為清晰,容易檢查,建媽媽book係18-22週時侯照, 如果媽媽想睇睇BB 個樣,可以安排做3D/4D 超聲波呀! 不過相對價錢就會較貴哦~

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

複式洋房

大家知唔知st.paul 照結構幾錢? 3D/4D呢?

首頁

尾頁

跳至