2018年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

其實關事嗎?郁少左同細力左
22週幾
葉子 是不會飛翔的翅膀
翅膀 是落在天上的葉子

大宅

回覆 diamondwing 的帖子

我也是22週幾但我感覺每天bb都動的好大力,而且非常好動
無論坐著躺著都感覺到bb在動
應該跟天冷沒關係

回覆 diamondwing 的帖子

Hello diamondwing ,每個BB胎動模式都係獨有嘅,幅度、次數、位置同力度都有唔同,細細力都係胎動架! 當媽媽站立、走動或是工作時可能會難D感覺到胎動,如果媽媽感到日常的胎動次數減少,媽媽可以側臥係安靜的地方,集中精神留意胎動,只要2小時內感到胎動最少10次就唔需要太擔心喇!

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

男爵府

回覆 海綿肚仔專家@牛欄牌 的帖子

thanks !最近又好些,多了郁動

葉子 是不會飛翔的翅膀
翅膀 是落在天上的葉子
diamondwing 發表於 18-1-15 14:19

thanks !最近又好些,多了郁動

媽媽多留意胎動係好好嘅習慣,依家可以放心啦 BB 大概係 19 週左右聽覺開始發達,媽媽多同BB傾計,柔和嘅音樂,BB會認到媽媽把聲,適當嘅聽覺刺激係好好嘅胎教方式黎架

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

男爵府

thanks !
葉子 是不會飛翔的翅膀
翅膀 是落在天上的葉子

首頁

尾頁

跳至