自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

sausautang 發表於 18-1-12 14:04
我次次都被人左住落唔到,有次有個大叔仲閙人,我咪話佢你趕去死咩,左住人落車仲再閙人
...

我帶住熊仔唔用電話唔講粗口,唔係一早出聲鬧人

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

草莓熊本熊 發表於 18-1-12 13:49
好彩佢企係門口等我

好彩熊仔夠醒目

侯爵府

2018復活節勳章

草莓熊本熊 發表於 18-1-12 13:29
真係好憎搭輕鐵,D人一開車門就衝上車,我要落車就俾人逼返入車箱,要大聲唔該都無人理

仲要俾D衝上車箱D人鬧 ...

我好明白你,搭地鐵都係,我係會比人落車先,有時有啲阿伯阿婆個啲企係我後面就死推我,仲鬧我做咩唔上車

我一定鬧返佢地轉頭,以家有人落緊車呀,上咩車呀。 但之後佢地都係一輪咀咀鬧你,甚至孚會打尖上車。 衰啲講,好似趕投胎咁

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主

不停講唔該借借,但係衝上車d人唔理,仲俾佢哋迫返入車廂,結果落唔到...

寶石宮

2023年兔年勳章

真係好憎搭輕鐵,D人一開車門就衝上車,我要落車就俾人逼返入車箱,要大聲唔該都無人理

息怒 呢啲人真唔啱

大宅

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 睛靈勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我朝朝早搭港鐵落車都係咁...

我係頭站上, 第二個站落, 通常都只得我一個落車, 而第二個站起碼有十幾人企在月台等上車, 我每天都要企近車門預備落車, 而每次一開門, 我就要以一敵十正面交鋒咁衝出去, 全部人好似見我唔到咁衝入黎, 我就驚死落唔到車咁抱住個袋衝出去, 日日如是, 但我都仲未習慣係咁.

子爵府

虎到金來勳章

咩時候搭乜鐵都係咁, 最緊要睇遇著咩人, 我遇過有對情侶又唔係落車, 但企正係車門前既中間位, 阻人落車又阻人上車, 有D人你大叫唔該都係唔郁, 有人一開車門就上車, 有人唔理3721叫人企入D, 話人唔郁, 實情係前面有BB車或小朋友佢自己睇唔到, 我會大聲叫唔該, D人一開門迫上車我會叫俾人落車先, 人地唔落你都冇得上, 再唔係就硬撞開去落車..... 對某D人係唔駛咁斯文

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

乜鐵都係咁, 我搭東鐵大圍站上落車, 成日都好似打仗咁, 要衝鋒陷陣先得

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

同意

子爵府

回覆樓主:

以後要18銅人上身先好搭鐵

別墅

回覆樓主

我都試過搭火車喺大圍想出嘅時候無人讓,啲人係咁逼上車,仲畀過逼上車嘅阿叔用粗口話我唔早啲落車跟手批踭!即刻嬲爆用盡九牛二虎之力連同阿叔一齊推埋出車廂個人都即刻舒暢哂

子爵府

fingting 發表於 18-1-12 16:45
我都試過搭火車喺大圍想出嘅時候無人讓,啲人係咁逼上車,仲畀過逼上車嘅阿叔用粗口話我唔早啲落車跟手批踭 ...

我帶住個仔同病病地,俾人推我落路軌會易d

首頁

尾頁

跳至