親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Puluma 發表於 18-2-2 10:43
三間都係太閤通出口附近, 行去 JR 可能只差一分鐘, 所以距離就不是比較內容了
三間都係中高檔的集團連鎖式 ...

其實 Daiwa 還有一間 Daiwa Roynet Hotel 名古屋駅分店, 在新幹線的另一面約 5分鐘. 》》》等我上網睇吓先,唔該晒。

別墅

happy合皮 發表於 18-2-2 10:50
其實 Daiwa 還有一間 Daiwa Roynet Hotel 名古屋駅分店, 在新幹線的另一面約 5分鐘. 》》》等我上網睇吓先 ...

請問如果係JR gate tower,會唔會旺d

大宅

Puluma 發表於 18-2-2 10:43
三間都係太閤通出口附近, 行去 JR 可能只差一分鐘, 所以距離就不是比較內容了
三間都係中高檔的集團連鎖式 ...

你好,啱啱睇咗一間想問下你意見,三人房唔使$1000: Nagoya Ekimae Montblanc Hotel
名古屋駅前 モンブラン ホテル

Thanks

大宅

IssacwuMa 發表於 18-2-4 16:35
請問如果係JR gate tower,會唔會旺d

Sorry 我唔知呀

男爵府

Puluma 發表於 18-1-12 16:44
你前日出 Post 問過了, 來回都係名古屋, 不是名古屋入 / 大阪返的話, 專登去大阪兩日, 只是浪費時間金錢精 ...

Puluma : 撘單想問意見:

5-10 April 2018, 6D5N, 3大兩小(一男一女6歲)想去的地方如下, 請問點plan每天行程好?或者你有什麼better suggestion ?

Hotel : 未知邊間好,比較prefer Meitetsu.
Meitetsu Inn Nagoyaeki Shinkansenguchi
Dormy Inn

1.立山黑部 (希望四月頭開咗), 如果未開可能要搵個識長俾小朋友玩下雪兜。
2. Legoland
3.免費公園
戸田川緑地公園
地址:名古屋市港區春田野 1-3616
網址:www.todagawa.jp
交通:JR 春田站下車乘 30 分鐘巴士至戶田川綠地車站下車,再徒步約 5 分鐘
4. 睇櫻花/ 穿和服影相 ( 希望撞到)
5. 長島outlet / Suzuka circuit / 長島溫泉樂園
6. Aquarium
7.City tour/ Aeon.shopping

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

happy合皮 發表於 18-2-19 23:10
你好,啱啱睇咗一間想問下你意見,三人房唔使$1000: Nagoya Ekimae Montblanc Hotel
名古屋駅前 モンブラ ...
Montblanc我曾考慮過, 但見有評論話多塵搞到嚴重鼻敏感, 最後我住名鉄Inn新幹線口, 貪佢夠新和落地玻璃, 個景都唔錯. 雙床房連梳化床, 但開咗梳化床就埋唔到梳妝枱和開唔到雪櫃, 所以叫職員摺番埋佢, 雙床拍埋我哋夠瞓.

大宅

ioi 發表於 18-2-20 14:08
Montblanc我曾考慮過, 但見有評論話多塵搞到嚴重鼻敏感, 最後我住名鉄Inn新幹線口, 貪佢夠新和落地玻璃, 個 ...

多謝資料。想問下名䥫inn 仲有咩comments?因為我哋兩大兩細,如果三床就會鬆動啲,訓得舒服d,想問佢張床係幾闊?

大宅

Puluma 發表於 18-2-20 13:26
名古屋站有好多步行 3~7 分鐘的同級商務酒店, 距離分別不大, 所以地點的考量不太重要.
Montblanc 在櫻通口, ...

Thank you.

禁止訪問

大宅

Puluma 發表於 18-2-20 17:41
酒店官網有寫, 標準床係 110cm + Extra Bed
冇寫 Extra Bed 床濶, 但一般加床都只會是 90~110cm
...

Thanks. 其實我心儀Daiwa Roynet Hotel 名古屋太閤通口,新d,可惜只有Twin bed room

伯爵府

happy合皮 發表於 18-2-20 17:12

https://www.m-inn.com/shinkansenguchi/room/

有梳化床可3人入住的房, 床係1220mm闊, 房24平方米. 6歲以上當大人計.

大宅

ioi 發表於 18-2-20 22:01
https://www.m-inn.com/shinkansenguchi/room/

有梳化床可3人入住的房, 床係1220mm闊, 房24平方米. 6歲以 ...

Thanks

男爵府

Puluma 發表於 18-2-20 13:49
立山黑部 ( 請參考官網) 今年 4月 15號至開山, 趕不及了.
櫻花就隨緣吧, 出發前去 Yahoo co jp 看看名古屋 ...

非常之感謝你。我要再諗乜諗應該個行程邊啲要攞走。既然立山黑部去唔到我諗我哋又多咗兩日時間諗下去其他親子地方。

男爵府

Puluma 發表於 18-2-20 13:49
立山黑部 ( 請參考官網) 今年 4月 15號至開山, 趕不及了.
櫻花就隨緣吧, 出發前去 Yahoo co jp 看看名古屋 ...

又要麻煩問問你。
如果真的想去雪場玩雪兜,邊個雪場交通方便?車程時間又不耐?都明白可能有些已經關,請問有乜名可以參考,到時候再看看他們是否有開。先謝謝。

複式洋房

回覆 IssacwuMa 的帖子

有火車聲好嘈的。房有耳塞供應

禁止訪問

子爵府

回覆 Puluma 的帖子

Hi Puluma, 我第一次去日本,請問名古屋入大阪出,6D5N怎樣編排行程較好? LEGOLAND (住LEGOLAND HOTEL) 和

奈良公園餵鹿

一定去,不自駕,2大3小(7至10歲

)。有沒有五人同房酒店介紹?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至