嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

初生b車如果想買籃型,有什麼牌子推介?
有咩車可以用多幾年?Thx!

複式洋房

新手留名

大宅

回覆樓主

如果出入揸車多係咪唔洗買太靚bb車?
係咪出世後3個月買都唔遲?

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

我揸車,買silver cross 有跟埋初生睡籃(可用到五個月左右),very good, 我bb未出世都已經買左,好好用,兩個月開始出街都成日用,大車bb瞓得舒服d安全d , 依家bb五個月就買多架細車交替用

別墅

回覆樓主:

個人分享:
初生車唔洗買過由初生用到大,bb
慢慢大你就會對bb車既要求唔同,如果你會成日上落巴士,多一個人同bb出去,到佢7,8個月你可能會換d易收,輕便既車!本人用過combi,完全唔推介,因為初生車,到bb再大d,要坐直,個坐位係直唔到囉,得果70度左右,其他bb車可以都去到80,85度呀!

男爵府

回覆樓主

初生車個人覺得唔駛買太貴。Capella 都已經係一個唔錯的選擇,好推又平。
到一歲你就會急不及代咁換架士的車的了。以我仔為例,士的車反而裡一歲用到五、六歲咁濟。
初生車又重又大架,過一歲你唔會願意再用。

複式洋房

nghn 發表於 18-3-4 02:02
個人分享:
慢慢大你就會對bb車既要求唔同,如果你會成日上落巴士,多一個 ...

我以為combi會幾好用添⋯我都做緊資料搜集

別墅

Mag.mag 發表於 18-3-5 18:28
我以為combi會幾好用添⋯我都做緊資料搜集

用過真係唔推介,如果bb係大份b,日本車係偏細部嫁,就算combi有部士的車f2,有次問過媽媽借比阿囝訓下覺,座位淺,又短,果時阿囝1歲多d咋,如果bb細粒都ok既!chicco我見我朋友用初生車幾好呀,因為車身重,好穩陣,掛好多野係bb車都唔會反車,同埋都唔貴,不過lee部缺點真係太重,不過就好安全!有部日本車aprica3.3kg,lee部好處係輕,不過你有時出街可以留意下人用,我有時見人上落巴士開關都好似想散咁!支架唔夠實淨!

別墅

Dcircleg 發表於 18-1-14 23:38
初生b車如果想買籃型,有什麼牌子推介?
有咩車可以用多幾年?Thx!

經過03baby, 佢有架新嬰兒手推車Origo, 好鬼輕又可以摺到好細,話上飛機去旅行都得,適合初生BB用,可以去睇下!

子爵府

nghn 發表於 18-3-4 02:02
個人分享:
慢慢大你就會對bb車既要求唔同,如果你會成日上落巴士,多一個 ...

我去AEON睇過bb車,覺得 combi 啲位有啲窄,同場見到Capella好似濶啲,所以想買Capella,但老公覺得Cappella好似唔係好穩陣。

我可能要日日搭巴士,自己上落車,如果2-3個月開始用,有無咩車好呢?

子爵府

kaman710 發表於 18-3-5 14:15
初生車個人覺得唔駛買太貴。Capella 都已經係一個唔錯的選擇,好推又平。
到一歲你就會急不及代咁換架士的 ...

我想買capella,由2-3個月開始坐,我見部部啲功能差唔多,本來想要輕身4.5kg嗰架,但老公話好似唔係好穩陣,佢想要部重啲安全啲,但係應該我一個人帶bb搭車多,如果重我又驚收車開車搬上搬落。。。 唉!諗到頭都大。

別墅

MMQ 發表於 18-3-8 13:17
我想買capella,由2-3個月開始坐,我見部部啲功能差唔多,本來想要輕身4.5kg嗰架,但老公話好似唔係好穩陣 ...

要留意下車可唔可以平訓,初生一定要平訓到,有d bb車係for識坐既bb,不能平訓!同埋你要日日坐巴士,你最好簡d,唔洗執野都收得既車,有d bb車裝得太多野會收唔到車!太重既車我驚你一個人搞唔掂!

子爵府

nghn 發表於 18-3-8 17:50
要留意下車可唔可以平訓,初生一定要平訓到,有d bb車係for識坐既bb,不能平訓!同埋你要日日坐巴士,你最 ...

你指下面個籃可以唔執都收到車?

我以為全部車都要清左個籃先摺得埋㗎!

別墅

MMQ 發表於 18-3-9 21:56
你指下面個籃可以唔執都收到車?

我以為全部車都要清左個籃先摺得埋㗎!

係呀,我用combi初生車,因為佢只係對褶,籃底唔洗執清到收到車,但你如果放到勁爆佢都收到,不過d野會跌出黎!之後我轉左peg perego mini就一定要執清先收到!

大宅

回覆樓主:

graco fastaction 2.0 這架應該都得

別墅

我冇揸車出入,所以我揀左部輕車...
我果部係piko mini... 都好襟用,我用左4年
所以,真係好睇出入時方唔方便到你...
大車由初生用到大係好多得揀,但輕車唔多.

男爵府

BK Milk勳章

MMQ 發表於 18-3-8 13:17
我想買capella,由2-3個月開始坐,我見部部啲功能差唔多,本來想要輕身4.5kg嗰架,但老公話好似唔係好穩陣 ...

你自己帶B就越輕越好。 重要可以一鍵收車。 我係過來人。 日日要搭巴士。 一鍵開收車好重要。 我用combi 4.6kg
我好滿意。 到亞B 夠6,7 個月就換左部2.9kg 真心好用

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

nghn 發表於 18-3-7 17:41
用過真係唔推介,如果bb係大份b,日本車係偏細部嫁,就算combi有部士的車f2,有次問過媽媽借比阿囝訓下覺, ...
我地都睇中左 chicco, 老公鐘意佢夠穩陣, 睇過好多款 combi 都覺得搖搖up 咁 請問係咪大約 1 歲就要換士的車架喇?
大事化小, 小事化毛.........

大宅

我用yoyo, 有啲貴,但真係好好用
如果第一胎又諗住生第二胎,我覺得買得過

初生b果set另加$1800
6-36months果套基本嘢就 $3700左右

好方便

首頁

尾頁

跳至