有無d “防脫髮“ 洗頭水/食可推介

queenie718
|
有無d “防脫髮“ 洗頭水/食可推介,

有無人“真心試過“ “堅有效“可推介俾我
自從生完後,脫髮好嚴重
pigmei
|
queenie718 發表於 18-1-15 09:35

我覺得最重要係頭皮要洗得乾淨,不要用有石油副產品的洗髮水,例如最常見果D什麼REJ...,PENT...等.另外可以找中醫幫忙調理下身子,每日早晚按摩頭部,增加血液循環.我又試過在美容院,佢用一個三"差"接左電的按頭20分鐘,好舒服又好像幾好
Robinrobinrobin
|

髮倍加
有藥劑師既 Manning’s 有得賣

洗頭水既話我最用50惠清爽版覺得幾好
|

髮倍加

洗頭水既話我最用50惠清爽版覺得幾好
queenie718
|
Robinrobinrobin 發表於 18-1-15 13:04
髮倍加

髮培加係食定咩嚟?
|
queenie718 發表於 18-1-15 13:31
髮培加係食定咩嚟?

食架
都4百幾一個月
但真係有效
明顯見額角位生左啲毛出黎
同埋甩少左
Poyau
|
Robinrobinrobin 發表於 18-1-15 21:45
食架
都4百幾一個月
但真係有效

請問食咗幾耐見效
|
Poyau 發表於 18-1-15 22:29
請問食咗幾耐見效

個零月就明顯見到有毛出黎
佢話3個月一個療程
我都係on and off 咁食
有時Manning’s 減價會300幾一盒
就會入多啲
一盒一個月的
Poyau
|
Robinrobinrobin 發表於 18-1-15 22:45
佢話3個月一個療程

謝謝
mara
|
其實停用化學野,用冷製手工皂已經好好多,時間長左,仲會生返d新頭髮出嚟!老公用左年幾,個頭都密左好多。
|
mara 發表於 18-1-15 22:58
其實停用化學野,用冷製手工皂已經好好多,時間長左,仲會生返d新頭髮出嚟!老公用左年幾,個頭都密左好多 ...

可以介紹嗎?
babynetnet
|
生完甩係正常,我啱啱停甩頭髮一個月左右……忍耐!
queenie718
|
Robinrobinrobin 發表於 18-1-15 21:45
食架
都4百幾一個月
但真係有效

我係脫得好誇張,好恐怖
littlebobo113
|
mara 發表於 18-1-15 22:58
其實停用化學野,用冷製手工皂已經好好多,時間長左,仲會生返d新頭髮出嚟!老公用左年幾,個頭都密左好多 ...

請問邊隻手工皂好?
queenie718
|
babynetnet 發表於 18-1-15 23:03
生完甩係正常,我啱啱停甩頭髮一個月左右……忍耐!

咁你前後甩咗幾耐先停??
queenie718
|
pigmei 發表於 18-1-15 12:23
我覺得最重要係頭皮要洗得乾淨,不要用有石油副產品的洗髮水,例如最常見果D什麼REJ...,PENT...等.另外可以找 ...

係啊!我就係好似宜家頭皮好易好痕,唔知油脂分泌過多,頭皮都多咗,還是洗得唔夠乾淨,以前未生都唔會咁嘅

睇中醫有用??有無好介紹?正常幾耐會好返
queenie718
|
Robinrobinrobin 發表於 18-1-15 22:45
佢話3個月一個療程

如果真係咁有效,我都想試下

我係除了甩髮外,頭皮仲感覺好痕,感覺油脂分泌多咗好唔舒服
你哋會唔會咁?
babynetnet
|
queenie718 發表於 18-1-16 09:41
咁你前後甩咗幾耐先停??

我女啱啱一歲,你話甩左幾耐
我日日一洗頭同吹頭d頭髮甩得重勁!我之前都有諗做或用d咩少甩頭髮呢,到我女十一個月左右就正常番啦!
|
queenie718 發表於 18-1-16 09:51
如果真係咁有效,我都想試下

我係除了甩髮外,頭皮仲感覺好痕,感覺油脂分泌多咗好唔舒服

我好耐喇
讀書時開始
出黎做野先有錢去補救

我又唔會痕wor
但我用都係用organic shampoo ga
heilylaw
|
Robinrobinrobin 發表於 18-1-15 13:04
髮倍加

係倍髮加, 我食左半年, 效果吾係好明顯, 不過都會繼續食, 因為心理上好d, 好過乜都吾做放棄咁, 萬零買($408), 有時有$50現金券送, 就分單買, 買多幾盒存貨.