夫婦情感

跳至

首頁
23456...11

尾頁

複式洋房

tansyneko 發表於 18-1-17 13:28
為咗張證呃你十幾年,賤中之最

可能果頭家個女大啦……要加快佢既賤計劃!

琥珀宮

iambhunty 發表於 18-1-17 13:32
可能果頭家個女大啦……要加快佢既賤計劃!
佢為嗰邊個女著想,有無為過同你生個女著想?

仲話離完復婚,係最愛你同你女,都唔會咁做啦,痴線

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

回覆 iambhunty 的帖子

你快D換鎖啦...(KEY都唔洗怕佢整多左條)

佢D野...叫佢可以講抵幾時囉....係樓下看更度俾佢
佢無黎就掉哂佢.......0留戀0包容同0心軟

珍珠宮

回覆樓主:

你老公處心積慮咁多年,好恐怖! 唔好益佢丫!

男爵府

iambhunty 發表於 18-1-17 00:43
多謝鼓勵!我呢幾日好似痴左線甘……覺得要揾人傾,要發洩吓!我d自尊好似俾人一腳踩到落地……佢仲要係' ...

真係賤得好緊要!你撐住呀!

大宅

iambhunty 發表於 18-1-17 13:30
佢突然間係一星期入面爆哂所有野……差d中佢計自己揾律師想快d簽離婚同意書……跟住佢主動話搬走……仲話 ...

對呢個男人好失望,分明騙人感情,仲要婚後生多個野仔同佢傳宗接代,太自私了!希望你可以堅強面對一切,有自己的新生活。

複式洋房

iloveyeeting 發表於 18-1-17 15:09
對呢個男人好失望,分明騙人感情,仲要婚後生多個野仔同佢傳宗接代,太自私了!希望你可以堅強面對一切, ...

冇想過會發生係自己身上。冇想過同床甘耐既男人會甘。自問從無壓力俾佢,我自己賺錢自己顧頭家。我從無想佢揾錢少過我。阿女讀書我攪掂哂,屋企有野我攪掂埋。佢每日準時放工,每年唯獨放1-2星期假返去探親。只有怪自己白痴,無察覺到。

男爵府

回覆樓主

佢是否重婚?係就要他快簽無條件離婚,否則中港兩邊告佢重婚,盡快辦不要俾時間佢去分你身家。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

iambhunty 發表於 18-1-17 15:23
冇想過會發生係自己身上。冇想過同床甘耐既男人會甘。自問從無壓力俾佢,我自己賺錢自己顧頭家。我從無想 ...
換門鎖,以免你C6 copy鎖匙,
通知工人以後不要放佢入屋。
將佢D行李掉去大堂,

佢想要就盡快去取,
如有遺失恕不負責,
再通知看更以後不要再俾佢入閘。
你C6實在太賤。

瑪瑙宮

咁賤, 等天收喇佢

大宅

iambhunty 發表於 18-1-17 15:23
冇想過會發生係自己身上。冇想過同床甘耐既男人會甘。自問從無壓力俾佢,我自己賺錢自己顧頭家。我從無想 ...

千祈吾好心軟主動辦離婚,睇下c6自己點攪

大宅

回覆樓主

好PK的賤男,人在做天在看,因為佢嚟左香港8年已經係香港人所以迫你離婚,千萬吾好上當,你等得你佢吾等得啫!慢慢同佢玩,讚成換鎖同係大堂交收佢d唯物仲要叫姐姐比佢,自己吾好出現,努力加油呀!要冷靜去搵對策,吾好比佢得逞!

公爵府

好媽媽勳章

如果佢同大陸個老婆係真結婚, 我會告佢重婚, 然後先同佢離婚, 佢不仁我不義,
實行一拍二散.
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

子爵府

回覆樓主

樓主要堅強 搞好離婚先!唔好比傷心情緒影響處理後事能力!加油!

複式洋房

BRChan 發表於 18-1-17 17:38
好PK的賤男,人在做天在看,因為佢嚟左香港8年已經係香港人所以迫你離婚,千萬吾好上當,你等得你佢吾等得 ...

多謝大家支持同意見。
灰爆!
見左律師。律師講得好清楚,我呢d結左婚甘耐既case,冇分婚前婚後財產。男女雙方如果自己傾吾掂就要上庭。大家要攤哂自己的資產draw埋一個pool計然後對分。資產除左樓,股票,保險value,基金,甚至你分pension, 公積金,MPF同埋戶口都要申報。
如果你層樓賣走,改名,送俾人,吾work,因為有條例阻止調走資產。一check田士廳就知。除非你賣完樓舊錢輸哂,用哂(要證明)甘可能吾駛分。
要上庭分產,每一庭都要錢。
C6可以申請法援俾律師費,嬴左係分到既資產還俾法援。我就真金白銀用自己錢打。
分幾多成由官判。當然要分樓,官吾會叫你賣左佢。因為我屋企人,阿女住緊。但可以suggest阿女到若該歲先分and到你退休先分你d長糧工積金。
OMG! 無天理!

複式洋房

回覆樓主:

所以,其實,原來我冇choice。
只有現金戶口可以吾覺吾覺甘趁呢段時間用左佢。或者好聲好氣救c6簽divorce agreement同意吾好分我身家。因為佢如果同我糾纏……佢趕吾切幫果頭申請ID。
所以我可能仲要低聲下氣求佢。
痴線!

大宅

回覆樓主

佢同行騙有咩分別?

複式洋房

ssl1102 發表於 18-1-17 20:29
佢同行騙有咩分別?

冇……但佢冇罪。仲可以同你分身家,申請埋全家來香港。

複式洋房

iambhunty 發表於 18-1-16 22:37
呢幾日好似坐過山車甘……
星期日c6突然攤牌要離婚
我咸到死甘係甘問why左幾日……爆左幾日有生之年我識既 ...

咁你同你家姐有份,咁係咪賣左,就俾返一半家姐?因為你家姐係有份既!
同埋佢咁樣都無罪?佢有另一頭家喎
你律師唔可以打到咩?一開始已經有女有老婆唔講,咁即係擺明呃你拎身分喎!會唔會問多個律師穩陣

禁止訪問

首頁
23456...11

尾頁

跳至