夫婦情感

跳至

首頁
45678...11

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

個賤男無同大陸個女人有婚姻之名 但有婚姻之實都唔告得佢重婚?我唔太清楚 可能叫你律師問問大陸律師好

伯爵府

回覆樓主

真係cheap到爆個xx賤男!而家唔好理咁多,同意樓上JM講將D資產轉移曬俾信任嘅家人,再同佢慢慢拖……睇佢點申請!佢要離婚根本就係想申請鄉下個老婆過來……講乜愛你都係假!真係好恐怖,竟然呃10幾年!

大宅

iambhunty 發表於 18-1-17 20:00
多謝大家支持同意見。
灰爆!
見左律師。律師講得好清楚,我呢d結左婚甘耐既case,冇分婚前婚後財產。男女 ...
買左層楼俾家姐,當然錢一定人户口,走幾轉馬交,边個知你輸几錢。由依家開始要慢慢提高你同囡既生活支出,每日攞少少(1k to 2k)錢放係親人度,慢慢減少銀行結餘。如你收入高過佢,支出又洗唔洒,你要俾瞻養費。但若果你揾到佢通姦証據,例如佢嗰的仔女既DNA 或其他,就唔同玩法。
你要揾D專打離婚既律師,佢地會教你,輸少當赢。

水晶宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

拿拿聲轉走錢同物業

水晶宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

拿拿聲轉走錢同物業

大宅

最好同佢商討下叫佢唔好分你層樓,如果佢唔同意自己入紙去法院申請離婚,佢有權釘你層樓.你都係最好了解左佢的意向,如果佢真係想離婚同分身家,你都要同佢拖下時間,跟著買樓同調走資產,點都係要調走左先,這是我離婚經驗

大宅

回覆樓主:

香港法律搞佢唔掂既,我覺得可以由大陸法律入手,之前上去玩,聽到大陸電視講過有人就算無結婚,但證明到有結婚之實,大陸法律都當簽左紙,同埋大陸法律同香港好唔同,d政策成日變,上去搵個律師問下,可能有d位反而大陸法幫到你

珍珠宮

回覆樓主

比我,我會拖,手頭上嘅cash轉走,你問我,我都係答我好唔開心,拎哂d錢出街派唔得咩?再買張澳門船飛玩兩日,輸哂呀,唔比?我之前都係咁答個賤人,比張船飛佢

層樓盡快睇下有冇得轉哂家姐名,然後敵不動我不動,離婚佢自己搞,佢比錢,我得閒咪上去簽,唔得閒就叫佢叫律師拎比我簽,總之拖得就拖,單方面分居都要兩年,搞下呢樣嗰樣三四年後我d錢都轉走哂,真係咁唔好彩要分嘅咪小額錢債我

複式洋房

回覆 iambhunty 的帖子

呢D係佢自己個頭家既事 唔可以到離婚呢一刻仲比佢利用!要企硬啊

複式洋房

回覆 iambhunty 的帖子

直頭掉晒出門口啦 一係放係管理處 連屋都唔好比佢入啊 一定要取消佢個居留權 睇到你咁唔開心我都火滾

複式洋房

回覆 BRChan 的帖子

咁佢真係幾盡架喎一定係滿7年攞左身分証
等多一年安全D先講離婚

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

iambhunty 發表於 18-1-16 22:55

yes!不過我咸係覺得自己有眼無珠。同c6係long distance l ...

大宅

iambhunty 發表於 18-1-17 20:00
多謝大家支持同意見。
灰爆!
見左律師。律師講得好清楚,我呢d結左婚甘耐既case,冇分婚前婚後財產。男女 ...

咁律師有無講可以做咩令你可以吾洗分比佢,同如果告佢重婚係咪吾洗分比佢?
你有無識人知係大陸點樣可以查佢係咪真係無結婚?同有晒仔女有無方法告得入佢

大宅

lilywong79 發表於 18-1-18 16:24
回覆 BRChan 的帖子

咁佢真係幾盡架喎一定係滿7年攞左身分証

一定係啦!因為我聽我之前上ERB d同學講佢哋要夠7年先叫永久居民,未夠7年只係香港居民,係吾同

珍珠宮

好媽媽勳章

iambhunty 發表於 18-1-18 08:04
yes..呢個其中一個方式。但你要有證明。

出境紀錄就係証明,你民事野,賭場應該唔會比cctv你的,所以出境打個轉散下心啦,輸哂啲錢分條毛比佢

大宅

kiki523 發表於 18-1-18 08:05
有套咁嘅戲咩?
你無睇?

複式洋房

BRChan 發表於 18-1-18 17:28
咁律師有無講可以做咩令你可以吾洗分比佢,同如果告佢重婚係咪吾洗分比佢?
你有無識人知係大陸點樣可以查 ...

佢話無同果邊個女人結婚,但係生左仔同女。所以我告吾到佢重婚。律師叫我最好大家講掂數。而家做錯果個吾係我……但d punishment好似係哂我身上。點解係甘?

複式洋房

Woodymum 發表於 18-1-18 14:55
香港法律搞佢唔掂既,我覺得可以由大陸法律入手,之前上去玩,聽到大陸電視講過有人就算無結婚,但證明到有 ...

佢吾係大陸人……

複式洋房

kiki523 發表於 18-1-18 08:01
有冇限時架?妳傾咗幾耐? Thank

佢無同我計時,打電話大約知道你要問乜,佢會話資詢費幾多。大約傾左一個半鐘,問到自己無野問先走。

大宅

回覆樓主:

我一直以為佢係大陸人添
或者咁講,嘗試係當地法律入手,搵下有無d咩係令到條賤佬申請果2個小朋友黎港有阻滯,從而睇下可唔可以成為要佢簽 agreement既手段

首頁
45678...11

尾頁

跳至