買左件moncler,想知真假

yan12
|
朋友去旅行,幫我買,唔識check真假求安心

mabelcll
|
yan12 發表於 18-1-17 00:38
朋友去旅行,幫我買,唔識check真假求安心

做你朋友都真係慘,去旅行用咗佢咁寶貴的時間幫你買件moncler,然後山長水遠咁抬返來,多謝都冇句,反而被你懷疑佢比A貨你?咁唔信人,點解唔自己買要麻煩人呢?你真心好有問題!
yan12
|
回覆 mabelcll 的帖子

其實係朋友同佢既朋友去Paris,因為我囡仲細我冇一齊去,而果啲朋友唔係共同朋友我唔識,佢地一大班而且分開購物玩樂,嚴格來講是朋友搭上搭買,我朋友都唔太識羽絨這類品牌只是托上托

有時睇野不要睇表面而妄下判斷,我都係不懂而問教,早聽聞bk有部份人只懂分化發放負面情緒,冇想到簡單一問都會咁樣
不過任何人也有發表意見既方式,再者,咁簡單一問你都諗到咁深層,會唔會係你為人更可怕更得人驚??
yan12
|

我見識少,唔識分,或用錯方式問
地大脈搏,jm你見識多,金衣鑽樹一籮籮,但你懂得尊重人嗎??

mabelcll
|
yan12 發表於 18-1-17 01:20

我見識少,唔識分,或用錯方式問

其實你去過歐洲未?通常去巴黎都唔會只係去一個地方,你朋友要攞住D貨穿卅過省,歐洲治安差,如果坐火車大件行李可能唔會係座位附近,被人偷咗都唔知你認頭還是你朋友食。如果唔係好朋友係唔會幫妳買,換轉我亦唔會因爲便宜一兩千麻煩朋友。而且你知唔知歐洲退稅要排幾耐?如果你朋友睇到呢個post相信佢會喊。自問我都好有禮貎,你可以check 下我以前的回覆,第一次係BK話說語氣重咗D就係今次la,因為我真心覺得你好過分。
exo
|
樓主,可以上網check code就知真假,呢度有個post同你一樣,你可以睇睇
wcpcelia    發表於 18-1-17 11:57
smellycat
|
Scan個QR code就check到
之緣
|
mabelcll 發表於 18-1-17 01:46
其實你去過歐洲未?通常去巴黎都唔會只係去一個地方,你朋友要攞住D貨穿卅過省,歐洲治安差,如果坐火車大 ...

我撐妳
之緣
|
mabelcll 發表於 18-1-17 01:46
其實你去過歐洲未?通常去巴黎都唔會只係去一個地方,你朋友要攞住D貨穿卅過省,歐洲治安差,如果坐火車大 ...

我都唔會為慳果少少去麻煩朋友,而且係好麻煩果種
yan12
|
回覆 exo 的帖子

請問上邊個網?
yan12
|

回覆 之緣 的帖子

如果香港冇折扣我唔介意,但冇自己想要果款心頭好,又fit size我都唔想麻煩到唔相熟既朋友,而且係朋友請櫻話佢搭朋友一齊去shopping,當時簡短聯絡要我比左一半先 ,我機乎事後才知不是老友幫我買

我都唔會想搞一大輪野自己又唔多識,朋友們回港隔左成個月先得閒聯絡我比件羽絨我
我當時都毫無疑問即刻比返尾數佢冇望過,需唔需要講得咁明白
yan12
|

我都睇到你真係有禮貌,只是一個潮板都會區分為高等低等,只係冇想過固中有咩細節都要同唔識既人交待得一清二楚
有時不知就裡一句以自己見識自己所知一句定斷人,會沬殺同傷害到人,你覺得我對朋友既朋友係咁,於網上世界既你有咩分別
你覺得我無謂已經可以唔覆我,你亦可以繼續你自己既想法,我無權阻止人口誅筆伐

kekka
|

非常同意

咁找朋友同行朋友買, 都唔會假, 問一些唔用大腦既問題,
你叫得人幫手, 就要信人啦,
問咩呢??
正如我叫朋友去開巴黎有時間去開幫我"問"CHANEL, HERMES"等等, 佢幫左我又懷疑真假嗎?
真心要100%肯定就自己坐13小時去巴黎買吧~
wcpcelia    發表於 18-1-17 11:57
koreababy
|
上官綱可以check到
yan12
|

回覆 kekka 的帖子

唔係我主動,是朋友主動開口,佢見我成日上網睇 香港又冇款知我去唔到,事後我知竟然唔係她本人買連去佢都冇去,我亦有比香港差價大約3分2車馬費她朋友
講到咁遠咁我應該嬲我朋友嗎?
睇來bk有部分人個腦一定好有用,時時轉數快思想天馬行空,有恃自己資歷深,個腦有機會就高地踩,我相信梗有些沒發言的jm不受你地呢一套,你地就繼續啦,只係一個網上平台就令你地有滿滿自信感,不想再覆

joannemak
|
其實去到歐洲咁遠幫人買嘢
我都只會幫屋企人
朋友真唔會幫
sandycherie
|
就咁睇你標題同內容,我第一個感覺都覺得你過分,我自己買咁貴既嘢周圍去,擺酒店都要鎖住啦,坦白講如果唔係自己或親人要買我都覺得好麻煩。
掉返轉頭如果你幫你朋友買嘢,帶住佢搭飛機搭火車,有擔心俾人偷,到頭來佢心裡咁諗你,你有咩感覺?
你下次出post要想想你講既嘢合唔合理先啦,又或者要交代清楚,唔好講啲唔講啲。
講完
mabelcll
|
yan12 發表於 18-1-17 09:40
回覆 kekka 的帖子

唔係我主動,是朋友主動開口,佢見我成日上網睇 香港又冇款知我去唔到,事後我知竟然唔 ...

其實你仍然唔明白你問題出咗係邊,你係懷疑你朋友的integrity lor,個指控很嚴重好嗎?係你冇去尊重你朋友所以唔好話人唔尊重你lor.