美贊臣enfinitas同platinum邊隻好?

kwanyiii
|
美贊臣enfinitas同platium,
Enfinitas 話似母乳,最淡味
platinum 就有機,不添加蔗糖,非基因改造
咁初生bb 唔打算餵人奶,2揀1,揀邊隻好d?thanks
我要做媽媽
|
有冇sample,有既話最好就兩隻都試下喇
{愛子}
|
兩隻都ok既,如果身子弱(早產)就enfinitas
{愛子}
|
我要做媽媽 發表於 18-1-17 08:34
有冇sample,有既話最好就兩隻都試下喇
sample入媽媽會或者會有既....再唔係就醫生診所
meoapple
|
可以試埋illuma,都係似人奶又淡味,睇下bb夾唔夾
hkyuki618
|
我個女吃platinum嚴重敏感,去港安話係濕疹,個伍醫生比左罐細aptamil舒敏,女女又唔中意,都唔知點算

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
kwanyiii
|
hkyuki618 發表於 18-1-17 13:13
我個女吃platinum嚴重敏感,去港安話係濕疹,個伍醫生比左罐細aptamil舒敏,女女又唔中意,都唔知點算

...

我有個朋友bb都有濕疹,佢食牛x 牌個隻for濕疹既奶粉 ($158 1細罐) . 你可以試試
hkyuki618
|
kwanyiii 發表於 18-1-18 14:24
我有個朋友bb都有濕疹,佢食牛x 牌個隻for濕疹既奶粉 ($158 1細罐) . 你可以試試
...

餓左佢兩餐,肯吃了又。多謝您比尼個信息我!驚佢個腸胃唔適應,都係繼續吃落去先
heisl1130
|
我仔一出世已經全奶粉飲enfinitas
出世2.82kg 宜家剛2個月6.125kg喇已經
日日都有1-2次便便
冇痰同冇爛面
我覺得呢隻幾好 可能夾我個仔
小米奇
|

...

你女系因為食platinum先有濕疹?
定本身有
hkyuki618
|
小米奇 發表於 18-1-22 16:07
你女系因為食platinum先有濕疹?
定本身有

係轉吃左platinum先有,未轉個陣時都有做資料收集,覺得幾好,可惜唔夾。同一個牌子的A+冇問題
小米奇
|
hkyuki618 發表於 18-1-22 18:29
係轉吃左platinum先有,未轉個陣時都有做資料收集,覺得幾好,可惜唔夾。同一個牌子的A+冇問題
...

咁大鍋 咁我都系唔轉奶粉了
gk526
|
hkyuki618 發表於 18-1-22 18:29
...
會唔會可能係天氣影響呀?
C.Meiiiii
|
heisl1130 發表於 18-1-22 02:37
我仔一出世已經全奶粉飲enfinitas
出世2.82kg 宜家剛2個月6.125kg喇已經
日日都有1-2次便便

我bb都係食依個 但成2-3日先有一次便便
所以想轉奶粉
hkyuki618
|
小米奇 發表於 18-1-22 20:28
咁大鍋 咁我都系唔轉奶粉了

夾到就唔好轉啦!我都係屎忽痕,搞餐懵都唔知為乜
小米奇
|
hkyuki618 發表於 18-1-23 14:35
夾到就唔好轉啦!我都係屎忽痕,搞餐懵都唔知為乜

你果陣點解想轉奶粉
hkyuki618
|
gk526 發表於 18-1-23 00:10
會唔會可能係天氣影響呀?

唔知呢,個醫生話應該係奶粉敏感
heisl1130
|
C.Meiiiii 發表於 18-1-23 14:35
所以想轉奶粉

所以奶粉都係夾bb
言迷
|

...
有冇試過親舒?同廠出應該易夾d
言迷
|
C.Meiiiii 發表於 18-1-23 14:35
所以想轉奶粉
bb幾大?其實3-4日一次便便都叫正常,
全奶粉bb要配合其他飲食先會日日有