我隻staub 係咪已經玩完?

chrisdina
|
一年都未夠,煎煎下蛋pop兩聲,之後就發現甩左2塊野出黎,可能太大火?

係咪唔用得啦?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ada0707
|
打去staub問下
Poyau
|
chrisdina 發表於 18-1-17 04:20
一年都未夠,煎煎下蛋pop兩聲,之後就發現甩左2塊野出黎,可能太大火?

係咪唔用得啦?

參考吓

https://healthy-cookware.com/safety-and-benefits-of-using-enamel-coated-cast-iron-cookware/
Mrs.Chan
|

esmehouse
|
Huuu
|
太大火?
鐵黎,唔係好耐火咩?
iki
|
一冷一熱?
yucl_hk
|
玩完
女皇駕到
|
10年保養,換左佢
devilray666
|

littleteddy
|
女皇駕到 發表於 18-1-17 18:35
10年保養,換左佢

我有個都係咁情況,但好像無keep單,可以換新嗎?
chrisdina
|
Huuu 發表於 18-1-17 17:26
太大火?
鐵黎,唔係好耐火咩?

咪係囉
chrisdina
|
iki 發表於 18-1-17 18:00
一冷一熱?

隻蛋冷,冇理由咁化學
chrisdina
|
Poyau 發表於 18-1-17 09:40
參考吓

https://healthy-cookware.com/safety-and-benefits-of-using-enamel-coated-cast-iron-cookware/ ...

咁啫係用得,但可能有鐵痴d食物?咁lodge 呀,中式生鐡鑊咪全部都會?
chrisdina
|
ada0707 發表於 18-1-17 09:27
打去staub問下

Sent email, 等緊reply
missbabydior
|

Poyau
|
chrisdina 發表於 18-1-17 22:35
咁啫係用得,但可能有鐵痴d食物?咁lodge 呀,中式生鐡鑊咪全部都會?

中式當補充鐵質
可愛教主2
|
chrisdina 發表於 18-1-17 22:36
Sent email, 等緊reply

我都有同樣問題,可給電郵联絡参考嗎?
littlesister
|
鐵唔係應該好耐熱咩?
Rjeuxxx
|
我都穿過兩個,好麻煩,以後不買