地磚谷起,怎麼辦?

horsebabymum2
|
之前凍左幾日,一回暖,廳地磚谷起左,有無人識師傅整,介紹我,謝謝。
rita1208
|
horsebabymum2 發表於 18-1-17 07:40
之前凍左幾日,一回暖,廳地磚谷起左,有無人識師傅整,介紹我,謝謝。
...

揾好重嘅嘢(如幾袋米)壓番一排!?
shchow
|
回覆 horsebabymum2 的帖子

check PM
dreiyip
|
shchow 發表於 18-1-17 10:25

check PM

我都想知, thx!
waiwai_wai
|
重新整過. 整地磚師傅手工問題
jumphigh
|
新装修?
bobo_2014
|

check PM

我都想知, 可否pm我
|
jumphigh 發表於 18-1-17 14:04
新装修?

不是呀
Rc123456789
|
horsebabymum2 發表於 18-1-17 07:40
...

我有一個師父好好,不過佢只有一個人做,所以個期好耐小小
ry
|
我屋企都試過。聽師傅講係因為舖時礡與磚之間的隙縫太少,所以有機會咁
唔知真唔真
|
ry 發表於 18-1-19 07:49
我屋企都試過。聽師傅講係因為舖時礡與磚之間的隙縫太少,所以有機會咁
唔知真唔真
...

應該是真的,我最後也聯絡了師傅,下星期動工,希望趕得切過年
水草
|
horsebabymum2 發表於 18-1-19 07:54
應該是真的,我最後也聯絡了師傅,下星期動工,希望趕得切過年

面積幾大?要幾多錢?
|
水草 發表於 18-1-20 00:37
面積幾大?要幾多錢?

一個大廳,先拆地磗,落泥水,鋪木地板 $9600,五天起貨,年尾,搵左好耐先有人整
sheungpooh
|

check PM

我都想整,可否pm我
winky2002
|
相同問題, 廳地磚谷起左, 就黎變成金字塔, 可否PM師傅資料給我
|
我都要整地板,但範圍太細,搵左好耐都搵唔到。
麻煩pm埋我丫。
vieloviola
|
https://topick.hket.com/article/2003707/寒流襲港大埔凍到爆磚 家居無縫鋪磚最易爆?r=cpsdwa
vieloviola
|

我屋企地磚都係在過年之前最凍果日谷起左,踩地板好似浮床咁,浮浮下,行步路也連櫃上的雜物都跌落黎,好危險.
|
99901 發表於 18-2-22 18:45
我都要整地板,但範圍太細,搵左好耐都搵唔到。
麻煩pm埋我丫。

收到好多谷友叫我pm師傅,我整完其實覺得個師傅一般,所以唔想介紹大家,希望大家唔好介意