想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無jm有去揾醫生照排卵的?想問有無醫生介紹?通常係幾錢?

應該day幾去照?需要連續照幾日嗎?

要返工好難請假呢(emoji)

子爵府

回覆樓主:

我都想照

別墅

回覆樓主

我去左一次,但要成一千蚊,好貴,想問下大家有冇平d介紹,同好難book(emoji)
想揾d可以lunch time 跑去照既醫生,唔想返工成日請假

別墅

stawberry1803 發表於 18-1-17 11:38
我去左一次,但要成一千蚊,好貴,想問下大家有冇平d介紹,同好難book(emoji)
想揾d可以lunch time 跑去照 ...

咁貴家?好拿利喎。聽講仲要隔日去照密d先知道那一邊排卵呢。咁一個月就無左幾千銀

最衰係我本身用開的婦科,係一定提早幾星期預約果種。除非有急症,但照卵又唔當急症。根本就唔洗卜啦,吹脹。

大宅

回覆 stawberry1803 的帖子

嘩,1K 好貴呀!!!我想去打排卵計加照...

男爵府

回覆樓主

我之前都係搵醫生照排卵,大概$900一次,我day 15-16排卵,所以我book左day 14去照,day 15再去,day 16都有去,連去3日。

別墅

Palapachan 發表於 18-1-17 12:25
咁貴家?好拿利喎。聽講仲要隔日去照密d先知道那一邊排卵呢。咁一個月就無左幾千銀

最衰係我本身 ...

係啦,煩死人

別墅

ty2201 發表於 18-1-17 12:33

嘩,1K 好貴呀!!!我想去打排卵計加照...

照一次,當check下子宮健康同係咪真有卵,之後自己用紅d。唉

大宅

我停左中醫紅d 就沒有強陽

別墅

ty2201 發表於 18-1-17 14:10

你試下食肌純?我覺得快d排,之前cycle 好長

大宅

ty2201 發表於 18-1-17 14:10

係咪真係有關呢?我之前化學左,之後2個cycle都無強陽,到睇返中醫就有返強陽!搞到我唔知係咪要一直睇落去,每個月千幾蚊都幾貴

大宅

回覆 rwkk 的帖子

我覺得有D關係, 但睇左成年又唔仲, 想轉第2個中E, 你睇開邊個

大宅

唔係多嚢先食肌純??

大宅

ty2201 發表於 18-1-17 15:39
回覆 rwkk 的帖子

我覺得有D關係, 但睇左成年又唔仲, 想轉第2個中E, 你睇開邊個

我睇大圍東叔,不過次次同埋人人都係個d藥

別墅

回覆樓主

我見佢話令卵子建康,冇話多浪先食啊。
我都冇多浪。
我食過添寶坊同滴雞精都遲排,成三十日先排卵。但肌純之後就十幾日已經眀顯深粗,不用等

男爵府

felixsky 發表於 18-1-17 12:59
我之前都係搵醫生照排卵,大概$900一次,我day 15-16排卵,所以我book左day 14去照,day 15再去,day 16都 ...

請問可以pm醫生?係咪要提早好多book?如果day1 book都容易book到嗎?其實醫生係咪會話你知粒卵幾大,大概幾時排?感謝

男爵府

chonglulu 發表於 18-2-18 18:14
請問可以pm醫生?係咪要提早好多book?如果day1 book都容易book到嗎?其實醫生係咪會話你知粒卵幾大,大概 ...

其實好多醫生都有得check排卵架,我睇個個係男醫生來架,你唔介意我可以pm你。

男爵府

stawberry1803 發表於 18-1-17 17:17
我見佢話令卵子建康,冇話多浪先食啊。
我都冇多浪。
我食過添寶坊同滴雞精都遲排,成三十日先排卵。但肌純 ...

你好jm, 想請教你食邊隻肌醇呢,睇到你呢個留言好似睇到希望甘,我又係每次都day 30先排卵,真係好想好似正常人甘day 15排,請問你係米keep住食就可以day 10幾就排架?

別墅

jarjarjar 發表於 18-2-21 07:49
你好jm, 想請教你食邊隻肌醇呢,睇到你呢個留言好似睇到希望甘,我又係每次都day 30先排卵,真係好想好似 ...

我只係食左兩個cycle,我由廿幾30日先排變做十幾日。我唔知關唔關事,但我見到佢寫男女都食得,都係vitamin b既一類就試下。
我係iherb 買,幾十蚊港紙食到而家。

男爵府

stawberry1803 發表於 18-2-21 08:34
我只係食左兩個cycle,我由廿幾30日先排變做十幾日。我唔知關唔關事,但我見到佢寫男女都食得,都係vitami ...

即係有食(emoji)兩個個cycle都可以day 10幾排啊?

首頁

尾頁

跳至