成日都喉嚨痛

PanPan9487
|

前個排去左好幾個party同bbq,
個囡食左好多熱氣野搞到喉嚨痛,
本來都好番好多架喇,但而家d天氣又時凍時熱,
唔知係咪因為咁樣,喉嚨又再痛番
佢又唔鍾意食藥,好麻煩~~
KK20010609    發表於 18-1-19 09:53
薯仔媽
|
細路係咁架啦,唔鍾意食藥,要呃呃氹氹架la
Poyau
|
PanPan9487 發表於 18-1-17 09:55
前個排去左好幾個party同bbq,
個囡食左好多熱氣野搞到喉嚨痛,
本來都好番好多架喇,但而家d天氣又時凍時熱,

試吓開菊花蜜糖水 甜甜哋可能like
佩拉
|
比佢飲d蜜糖水,
可以潤下個喉嚨,
再唔係嘅可以係蜜糖度加d檸檬沖黎飲,
聽講都有d清熱氣嘅功效
一人之下
|
我經驗係食水果,每日比水果佢哋食,食完熱氣野即刻食返水果仲好,我覺得最好係橙,食完無咁易喉嚨痛。
cmanc
|
我個囝都係咁,
成日都食d熱氣嘢搞到喉嚨痛,
早排有朋友推介我去買little remedixx嘅潤喉糖,
佢係用天然蜜糖做,都幾好
而且佢仲設計到成支波棒糖咁,d細路勁鍾意!
PanPan9487
|
一人之下 發表於 18-1-17 16:00
我經驗係食水果,每日比水果佢哋食,食完熱氣野即刻食返水果仲好,我覺得最好係橙,食完無咁易喉嚨痛。
...
我都想~你知啦,小朋友唔鍾意食生果, 整好曬擺係度佢地都當睇唔到~真係比佢地激死!!
薯仔媽
|
cmanc 發表於 18-1-18 09:48
我個囝都係咁,
成日都食d熱氣嘢搞到喉嚨痛,
早排有朋友推介我去買little remedixx嘅潤喉糖,

好似幾正喎,有冇相可以睇下,我都想買黎比小朋友試下
cmanc
|
薯仔媽 發表於 18-1-18 17:04
好似幾正喎,有冇相可以睇下,我都想買黎比小朋友試下:ilo ...

喉嚨痛個時用黎潤下都有舒緩作用
細細支幾方便,
而家一有小小喉嚨乾乾地都會食番支~
食到得番幾支

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
1928mickey
|
戒吃熱気野
jasmine0527
|
cmanc 發表於 18-1-19 09:32

喉嚨痛個時用黎潤下都有舒緩作用