點解男人被嘈醒後咁快可以瞓返?

Pepero
|

我同C6會一齊半夜起身照顧BB, 每次安撫完BB後,C6 一瞓落床5分鐘就可以瞓著,我就起碼碌半個鐘,有時甚至個幾鐘都瞓唔著。

想請問係唔係個個男人都可以咁快瞓著?! 有咩秘技可以傳授比我,等我都可以快啲瞓著?
Sumyeema1
|
不是男人,唔知。
丫雅    發表於 18-1-17 16:46
wcpcelia    發表於 18-1-17 14:03
esmehouse    發表於 18-1-17 12:10
msanubis
|
回覆 Pepero 的帖子

我老公話, 因為你未夠攰, 只要你夠攰, 企係度都可以瞓著咪講咁多, 啦啦聲出去抹地, 抹完就瞓到

完全唔明人地感受

妹傻
|

我覺得因為男人腦袋普遍比較簡單,冇女人咁多野諗
例如你訓落床可能會擔心bb再醒,又睇下時間,又計下佢仲有幾耐食奶,換左片未,做乜頭先喊,會唔會係咁,咁,咁,bb今日痾左屎未,幾多次,自己個腦會諗諗諗
男人就。。。bb訓左了,可以訓了,咩都唔洗諗,餓會喊,喊先算
fra924wong    發表於 18-1-17 14:27
AGa1111
|
我都係可以即刻瞓着
nieualma
|
我C6都係, 好快瞓著
Baby_Thomas
|
你老公都算好,會半夜同你一齊起身照顧bb
我老公點嘈都唔醒,試過我比bb 成晚扭計攪到無乜點瞓,老公朝早起身問bb 夜晚有無扭計?
SL100    發表於 18-1-26 16:22
newcook    發表於 18-1-18 10:32
YankiChy
|
我都想知..明明岩講完野..30秒內聽到鼻鼾聲
jc2009    發表於 18-1-18 12:41
cccpo
|
妹傻 發表於 18-1-17 11:51
例如你訓落床可能會擔心bb再醒,又睇下時間,又計下佢仲 ...

我老公都係咁講,話我多嘢諗,所以難瞓著。
lemontea520
|
Pepero 發表於 18-1-17 11:45
我同C6會一齊半夜起身照顧BB, 每次安撫完BB後,C6 一瞓落床5分鐘就可以瞓著,我就起碼碌半個鐘,有時甚至個 ...

因為佢地係最攰,返工最忙,壓力最大個位丫嘛
Isaacymom
|
我成日讚佢"醒瞓".....醒完即瞓
stopBB
|
我同C6會一齊半夜起身照顧BB, 每次安撫完BB後,C6 一瞓落床5分鐘就可以瞓著,我就起碼碌半個鐘,有時甚至個 ...

我都可以,但我不是男人
cissie    發表於 18-1-17 20:56
wcpcelia    發表於 18-1-17 14:03
firstfirst    發表於 18-1-17 13:44
算死草
|

要5分鐘 我隻佬10秒訓著,如果成分鐘先訓覺,第二日就話自己失眠
Pepero
|
msanubis 發表於 18-1-17 11:49
回覆 Pepero 的帖子

我老公話, 因為你未夠攰, 只要你夠攰, 企係度都可以瞓著咪講咁多, 啦啦聲出去抹地, 抹 ...

咁你C6又衰啲,我C6只話因為佢要瞓得多過我...
大笨鐘
|
同男女無關,有 d 人容易入睡又容易深眠,有 d 人相反。訓得嘅人好有福。我近日訓得好差,經常失眠...
Pepero
|
妹傻 發表於 18-1-17 11:51
例如你訓落床可能會擔心bb再醒,又睇下時間,又計下佢仲 ...

係呀,我有時連聽日要煮咩餸都會諗埋。
但點樣先可以控制自己唔會諗咁多?!
Pepero
|
Baby_Thomas 發表於 18-1-17 11:54
你老公都算好,會半夜同你一齊起身照顧bb
我老公點嘈都唔醒,試過我比bb 成晚扭計攪到無乜點瞓,老公朝早起 ...

咁我C6醒瞓過我,佢會聽到BB扭計聲而彈起身,反而我要BB爆喊先會被嘈醒
oioioioi
|
因為你老公攰,可能又要反工又剩
yucl_hk
|
佢番工好累
Pepero
|
oioioioi 發表於 18-1-17 12:08
因為你老公攰,可能又要反工又剩

但佢週末,放假日都係可以好快瞓著...
我就仲放緊產假,希望第日要返工我可以快啲瞓著