診所內⋯⋯⋯⋯⋯

samo
|
流感高峰期,診所內迫滿了人,除了咳嗽聲外,大家都靜靜地等著!然後,有一個虎媽,帶著5歲左右的女兒,登記完後就馬上拿上英文圖書,大聲朗讀,其實她的女兒已經唔舒服,跟本沒有聽虎媽的故事⋯⋯⋯⋯
然後,再來新港人一家四口,大聲呼叫,不停用家鄉話交談,整個診所猶如街市⋯⋯⋯
現在我希望快些睇完醫生快些走,但還有十多個病人先到我⋯⋯⋯⋯⋯⋯
tansyneko    發表於 18-1-17 13:40
esmehouse
|
sixfourtoo
|
angelacch
|
samo 發表於 18-1-17 11:56
流感高峰期,診所內迫滿了人,除了咳嗽聲外,大家都靜靜地等著!然後,有一個虎媽,帶著5歲左右的女兒,登 ...
我會同姑娘講聲係診所門外等, 到咁上下番入去睇下到未
yiuki
|

baby_chu
|
流感高峰期,診所內迫滿了人,除了咳嗽聲外,大家都靜靜地等著!然後,有一個虎媽,帶著5歲左右的女兒,登 ...

通常姑娘都會開聲叫靜D架喎!
yywhk
|
快D見到醫生, 返屋企休息, 早日痊癒
samo
|
baby_chu 發表於 18-1-17 12:02
通常姑娘都會開聲叫靜D架喎!

姑娘忙到都唔得閒理
samo
|
yywhk 發表於 18-1-17 12:03
快D見到醫生, 返屋企休息, 早日痊癒

Thx
samo
|
angelacch 發表於 18-1-17 11:58
我會同姑娘講聲係診所門外等, 到咁上下番入去睇下到未

出面是商場走廊,好焗!只好在診所內等
tsung
|
samo 發表於 18-1-17 12:06
姑娘忙到都唔得閒理

Poyau
|

希望快啲輪到攞藥回家休息
祝早日康復
mandy952
|

咁除左口罩仲要帶埋耳塞
唔好煩我
|
真係好心d人自律啦
hellohellojenny
|
問下仲有幾多個到你,然後在診所門外等一陣先返入去
jpwy
|
回覆 samo 的帖子

通常我見咁多人一定會返上屋企等、電話聯絡姑娘 睇排位.... 當然係診所離家不太遠
amyamy123
|
好怕呢d人
kiko_mami
|
我實出門口等,頂唔順咁嘈
BREADWING
|
通常咁既情況我會係出面等,係入面又多菌
kitbebe
|
等十幾個起碼個半鐘,出去行陣先啦!