男朋友成日笑我腳粗…

Jillerstar
|
我知自己對腳不嬲都粗又短,但佢間唔中就笑下我…搞到而加都唔敢著短褲/裙,好冇自信…有冇sis成功瘦腿
kyliema2006
|

當年我男朋友(今日我老公)夠膽死,同佢行行下街,帶我去買褲,仲想我即場換。成日同我講我著褲好睇,其實係話我小腿粗。當年成日話我唔識著衫,跟住帶我買名牌,Joyce 呀, Emperor Armani (當時好興下)...。之後呢20幾年我只識買靚野,唔靚唔買。佢真係後悔莫及啦。

不論身材如何,揀合適的衣服,可以突顯自己的長處,遮蔽自己的缺點。
Jennife826kkwok    發表於 18-1-17 16:48
Jennife826kkwok
|
Jillerstar 發表於 18-1-17 12:37
我知自己對腳不嬲都粗又短,但佢間唔中就笑下我…搞到而加都唔敢著短褲/裙,好冇自信…有冇sis成功瘦腿 ...
YouTube有好多都教點樣做個腳係無咁粗
佩拉
|
聽好多人話拉下筋有用
可以試下
lawgabbi
|
I feel you…粗+短,個比例真係令我好自卑
yingying131
|
跟youtube做下吓d瘦腿運動…再唔係咪botox。外表好小事姐,依家大把方法可以變靚
yunaain
|
阿妹,咁你不如換過個男朋友比較方便
Jillerstar
|
yingying131 發表於 18-1-18 13:06
跟youtube做下吓d瘦腿運動…再唔係咪botox。外表好小事姐,依家大把方法可以變靚 ...
真係試過,無乜用,因為本身係肌肉腳,做運動都唔會令肌肉變細…botox都有考慮既,驚搵錯美容院/手勢唔好,唔知邊間好
vet
|
Jillerstar 發表於 18-1-19 12:44
真係試過,無乜用,因為本身係肌肉腳,做運動都唔會令肌肉變細…botox都有考慮既,驚搵錯美容院/手勢唔好,唔知 ...

直接揾整型專科醫生
sitjaiii
|
http://www.fantv.hk/#/videopage/B001211

依個節目後面有教d運動,每日兩次三分鐘,應該改善到下半身肥胖問題,你可以試試
michelle9867
|
yunaain 發表於 18-1-19 12:42
阿妹,咁你不如換過個男朋友比較方便

(emoji)
michelle9867
|
michelle9867 發表於 18-1-19 14:44
(emoji)

佢有咩缺點迷笑返佢囉,中意喜歡就要大家包容
丁丁Kary
|
回覆 Jillerstar 的帖子

我腳唔算粗,但腳瓜突左舊肌肉,好man…之後跟左我家姐去Dr protalk打botox,真心快見效,都算last得耐
Lotteeee
|

我都有腳粗問題 特別拍拖耐左就放縱自己,肥左好多
我最近開始係YOUTUBE跟COFFEE林芊妤 做局部運動 希望成功啦~
ben-dan
|
今次唔满意小腿,下次係手臂,肚腩,你点改得咁多。我會揾佢弱点笑番佢,佢以後唔敢笑你。