愛群滙款問題

Hebe_Fan
|

想問下有無人匯過款去愛群買藥啊?愛群個邊俾左呢個銀行資料我,但我打去問,佢話要係呢間銀行有户口先得,新户口又要有人refer先可以開,我唔知可以點做!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
sykmj
|
Hebe_Fan 發表於 18-1-17 13:12
想問下有無人匯過款去愛群買藥啊?愛群個邊俾左呢個銀行資料我,但我打去問,佢話要係呢間銀行有户口先得, ...

寫支票,然後拎去尖沙咀那個地址就可以
Hebe_Fan
|
sykmj 發表於 18-1-17 15:27
寫支票,然後拎去尖沙咀那個地址就可以

我有問入票得唔得,佢又話唔可以,所以先上黎問。。。可能電話溝通問題啦!anyway,thanks!!!!!
sykmj
|
Hebe_Fan 發表於 18-1-17 16:10
我有問入票得唔得,佢又話唔可以,所以先上黎問。。。可能電話溝通問題啦!anyway,thanks!!!!!
...

你再問下愛群,應該可以的,再唔係聽講可以找換店滙錢,不過我未試過
Hebe_Fan
|
sykmj 發表於 18-1-17 17:19
你再問下愛群,應該可以的,再唔係聽講可以找換店滙錢,不過我未試過

想問多樣野啊,交支票要先預約嘛?定我直接上去就可以?謝謝
sykmj
|
Hebe_Fan 發表於 18-1-18 09:13

不用預約
goldenpineapple
|
Hebe_Fan 發表於 18-1-18 09:13

間銀行好神秘的,門口無接待人員,要㩒鐘喺對講機講要入票。我第一次去,有個職員咁啱經過門口,我問佢點入票,佢話無呢個服務,除非有佢哋銀行戶口。其實唔係lor,係佢唔太清楚。所以記得要㩒鐘。
Hebe_Fan
|
sykmj 發表於 18-1-18 09:49
不用預約

(emoji)(emoji)知道喇,謝謝
Hebe_Fan
|
goldenpineapple 發表於 18-1-18 12:48
間銀行好神秘的,門口無接待人員,要㩒鐘喺對講機講要入票。我第一次去,有個職員咁啱經過門口,我問佢點 ...

個staff尋日係電話都係咁同我講,好彩上黎問一問
kimchi0328
|
回覆 Hebe_Fan 的帖子

請問你最後開支票成功匯款嗎? 因我都要匯款, 想問清楚問支票拎去就OK?
Hebe_Fan
|
kimchi0328 發表於 18-2-8 14:52

請問你最後開支票成功匯款嗎? 因我都要匯款, 想問清楚問支票拎去就OK? ...

Sorry, 太耐無上黎!你最後匯到款嘛?
soda_cream
|

請問除了支票方式,可從其他銀行轉帳或找換店做匯款嘛?
Hebe_Fan
|
soda_cream 發表於 18-4-27 21:00

請問除了支票方式,可從其他銀行轉帳或找換店做匯款嘛? ...

有無其他方法就真係唔知,我最後係上去愛群俾嘅嗰個地址交支票,前後只係等左5分鐘就完成
soda_cream
|
支票台頭是否寫番戶名便可?
可用本票嗎?