講下好多年都係同一舖位嘅舖頭

KTKTKT5
|

估唔到咁多人記得已轉手嘅舖頭, 不如講好多年(要十幾廿年先計)都係同一舖位嘅舖頭 (唔記勁大集團嘅Hsbc/sogo/M記/Tom lee/超市)~

(1) 銅鑼灣文輝同對面嘅上海嘢食
(2) 旺角燥狂老闆娘嘅超窄精品店
(3) 旺角恭和堂
(4) 聯合廣場精品店
(5) 加連威老道game zone
(6) 山林道 bahaus (唔識串, 宜家唔知有冇易手)
(7) 利舞台嗰頭間越南湯濛
Poyau
|
KTKTKT5 發表於 18-1-17 14:39
估唔到咁多人記得已轉手嘅舖頭, 不如講好多年(要十幾廿年先計)都係同一舖位嘅舖頭 (唔記勁大集團嘅Hsbc/sog ...

灣仔波士頓餐廳
Gi-leung
|
淘大三樓嘅一間玩具店 我初中時期已有
mydearson
|
佐敦十字路口的裕華, 自有記憶以來都喺度
gigi19810326
|
元朗大馬路元朗廣場對面間鞋舖 完全唔知叫咩名。。。。。。。幾十年。。。。。連鎖店執哂佢都完全唔死得 超勁
ccli629
|
1) 旺角巷仔魚蛋粉
2) 女人街通記
3) 銀行中心body shop
4) 亞皆老街Apple Shop
5) 太子安康寧
6) 太子金華
7) 太子百寶堂
8) 太子陳湘記書局
9) 旺角美美攝影
me920
|
柏麗大道賣飾物個間野
good_pig
|
mydearson 發表於 18-1-17 14:54
佐敦十字路口的裕華, 自有記憶以來都喺度

我估自置物業了
staywithli
|
西洋菜街街口∼apple shop
銀行中心對面∼body shop
loveclementine
|
太平館-油麻地、銅鑼灣、尖沙咀咁多年都係同一位置
我係c奶
|
KTKTKT5 發表於 18-1-17 14:39

估唔到咁多人記得已轉手嘅舖頭, 不如講好多年(要十幾廿年先計) ...

九龍城蘭英印尼串燒
missbabydior
|
銅鑼灣地鐵站隔離間G2000
simple430
|
澳嘔
Thelittlepingu
|
新城市廣場意粉屋
KTKTKT5
|
尖沙咀好多嘢食嗰條街間 甜蜜蜜
jasmine0527
|
始創中心十字路口那涼茶鋪,麥花臣球場附近間銀器鋪
kt2007
|
北角華豐百貨公司
北角新光戲院
北角新都城百貨(但面積縮細了很多。)