流感針問題

Szee
|
如果今年先第一次打流感針,要打二針,但到時如果冇針點算!有冇人試過冇打第二支,因為今年D支有D緊張,驚到時冇得打
me920
|
請問你咩年紀? 點解覺得今年要打呢?

我都冇打開, 又係諗緊呢個問題
teresayan07
|
唔係小朋友第一次打先要打兩針咩?
想當年我第一次打係Yr1.. 當時我都係打一針咋...
Szee
|
teresayan07 發表於 18-1-17 15:13
唔係小朋友第一次打先要打兩針咩?
想當年我第一次打係Yr1.. 當時我都係打一針咋... ...

係小朋友打
diong
|
可叫診所留第2針藥先
究竟我是誰
|
Szee 發表於 18-1-17 15:06
如果今年先第一次打流感針,要打二針,但到時如果冇針點算!有冇人試過冇打第二支,因為今年D支有D緊張,驚 ...

可以預先比錢留針嘛?
liy7239
|
如果今年先第一次打流感針,要打二針,但到時如果冇針點算!有冇人試過冇打第二支,因為今年D支有D緊張,驚 ...
一般會留第二針畀小朋友,唔會冇針打
Szee
|
diong 發表於 18-1-17 15:15
可叫診所留第2針藥先

我知第一針冇得留,要先到先得,原來第二針可以留
Poyau
|
Szee 發表於 18-1-17 15:18
我知第一針冇得留,要先到先得,原來第二針可以留

第二針要隔4星期
如果有疫苗未到限期 俾錢診所可留
kwclau
|
而家間間診所都話無貨。你地喺邊間打㗎?
ScarlettWong10
|
kwclau 發表於 18-1-17 16:36
而家間間診所都話無貨。你地喺邊間打㗎?

仁和
peggypeggy820
|
我兩個女兩間診所打, 都係比錢留第二針架
c6t6m6
|
我小朋友10歲, 其實冇打開, 咁要唔要打好?
米巴太太
|
我有朋友又係,唔出新聞都唔緊張其實十月中已經有得打,我一早問佢又無反應
牛奶朱古力
|
打啦,D小學一樣好擔心的。
我奶奶上星期流感,一齊住也冇傳到冇2個孫。因為2位小朋友12月已打針了。
blackberry
|
啱啱同亞女打左, 俾埋下次針錢就确保有得打
luvkaka
|

私家比錢留針的唔會冇得打
Nbs
|
琴日先同個女打左第一針。姑娘話佢地都係最後一針,我個女下個月打第二針要去第二間到搵。
Heixsap
|
診所話會留第二針俾我
師奶甲
|
依家打太遲,九月已經係有新一季流感針