請問有無jm最近去過元朗摘士多啤梨啊?

sillykaka
|
頭先打過電話去,得大棠村士多啤梨園有聽電話,不過就話得翻唔多。錦田鄉村俱樂部、大棠有機生態園、白沙村都無人聽電話,想聽日同小朋友去玩一下!

另外隔離有post話大埔都無乜可以摘,有無jm知道情況啊?

Thank you
baby_chu
|
sillykaka 發表於 18-1-17 16:04
頭先打過電話去,得大棠村士多啤梨園有聽電話,不過就話得翻唔多。錦田鄉村俱樂部、大棠有機生態園、白沙村 ...

大埔好多年前去過,但唔記得地址!
你試下 search....
1. 羅氏士多啤梨園
2. 陶氏士多啤梨園
3. 朗屏士多啤梨園
4. 開心農莊

sillykaka
|
baby_chu 發表於 18-1-17 16:10
大埔好多年前去過,但唔記得地址!
你試下 search....
1. 羅氏士多啤梨園

羅氏無聽電話,陶氏覆左話好少,朗屏就係大棠村果個都係話得翻唔多

thank you jm,我再搵下
baby_chu
|
sillykaka 發表於 18-1-17 17:00
羅氏無聽電話,陶氏覆左話好少,朗屏就係大棠村果個都係話得翻唔多

thank you jm,我再搵下

朗屏我去過幾次!佢話唔多,同我嘅概念有好大出入!佢話唔多,我忍住手摘,都摘到4磅!
cholekyt
|
好多人去呀.. 同事話有間冇哂d士多啤梨 叫我唔好去住
rickrick1516
|
錦田鄉村俱樂部我上星期六經過, 士多啤梨唔算多, 不過見人地都揀到大粒, 還可以啦
Poyau
|
sillykaka 發表於 18-1-17 16:04
頭先打過電話去,得大棠村士多啤梨園有聽電話,不過就話得翻唔多。錦田鄉村俱樂部、大棠有機生態園、白沙村 ...

咁快摘哂 又話月尾收成高(emoji)期
sillykaka
|
baby_chu 發表於 18-1-17 17:05
朗屏我去過幾次!佢話唔多,同我嘅概念有好大出入!佢話唔多,我忍住手摘,都摘到4磅!
...

最後我都決定聽日去朗屏碰一下運氣

thank you jm!
sillykaka
|
cholekyt 發表於 18-1-17 17:12
好多人去呀.. 同事話有間冇哂d士多啤梨 叫我唔好去住

邊間好多人啊?
sillykaka
|
rickrick1516 發表於 18-1-17 18:07
錦田鄉村俱樂部我上星期六經過, 士多啤梨唔算多, 不過見人地都揀到大粒, 還可以啦
...

謝謝jm!
jessielao92
|
昨天去朗屏摘,有但唔多,加上未熟,同埋好細粒,我行哂4幅田,只摘到半磅紅少少嘅士多啤利
baby_chu
|
sillykaka 發表於 18-1-18 03:21
最後我都決定聽日去朗屏碰一下運氣

thank you jm!

如果你行最朗屏果度真係唔多,你可以轉去開心農莊,好近架咋,出番牌坊,迴旋處果度上斜路,行5分鐘左右就係開心農莊,個門口唔顯眼要留心睇!雖然要俾入場費,但都okay,有個遊樂場仔!摘完士多啤梨又可摘有機菜,仲有BBQ!