自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

開心吸收勳章 BK Milk勳章

crystal1223hk 發表於 18-1-17 17:42
我唔會俾,就算平時好親都唔會俾,信唔信都其次,人在異地touchwood有咩天災人禍怨得邊個
...

我都係咁諗

子爵府

親子王國15週年勳章

nsmwro 發表於 18-1-17 17:36
仔好痴姑仔的,同埋之前有試過一家人一齊去旅行,佢知阿仔冇昵個問題!
...

無喱個問題係因為你都有一齊去丫嘛, 今次咪話你唔一齊去佢就唔係咁嫁喇~

咁細個離開自己去咁遠, 真係唔多放心...就算係我老公都係咁話, 我自己帶先最放心!

大宅

回覆樓主

我唔會俾

珍珠宮

nsmwro 發表於 18-1-17 17:30
話說姑仔問我地可唔可以帶我大仔去日本旅行,我大仔4歲未到,我心真係唔想,但用咩方法可拒絕好呢?
...
直接答佢太細,半夜會扭計搵阿媽。

公爵府

畀面勳章

話說姑仔問我地可唔可以帶我大仔去日本旅行,我大仔4歲未到,我心真係唔想,但用咩方法可拒絕好呢?
...

No! 有咩事點算,咩都有可能發生架麻。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

nsmwro 發表於 18-1-17 17:36
仔好痴姑仔的,同埋之前有試過一家人一齊去旅行,佢知阿仔冇昵個問題!
...

直接說不喜歡

侯爵府

2018復活節勳章

...

唔駛理佢點諗,做阿媽係唔放心好正常,佢咁細個,病咗,受傷,扭計,唔食飯係咪搞得佢掂? 太多有可能嘅意外

我99問,我表明我係唔會放心。

大宅

回覆樓主

一定不會,唔係自己仔冇咁上心,而且呢個年紀未識自理,親戚見到通常係佢哋可愛一面,䀡身照顧如扭計和不舒服未必(emoji)。曾經試過我親戚拖我仔手過馬路,行到中段放了手,好在我在後面跟實。

大宅

firstfirst 發表於 18-1-17 17:45
無喱個問題係因為你都有一齊去丫嘛, 今次咪話你唔一齊去佢就唔係咁嫁喇~

咁細個離開自己去咁遠, 真係唔多 ...

佢係好錫我仔,當係佢自己仔咁

伯爵府

直接講唔放心

我同我媽帶埋我個女去外地探親,我媽叫我早D返香港返工,佢同我個女留係當地玩多一星期(婆婆本身湊開),我都say no,人在外地,點都唔放心

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

小朋友10歲以上才會放心D~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

nsmwro 發表於 18-1-17 17:42
真係到佢成人我都未必放心

就算c6都唔放心,唔好話其他人

用戶要求終止服務

牛年勳章

回覆樓主

我試過,直接答 “唔好啦~” 最多語氣 soft d!
未經許可,請勿轉載

大宅

淘寶 發表於 18-1-17 17:46
唔駛理佢點諗,做阿媽係唔放心好正常,佢咁細個,病咗,受傷,扭計,唔食飯係咪搞得佢掂? 太多有可能嘅意 ...

佢帶過我仔同佢的朋友聚會,佢絶對攪得掂,聚會我冇問題,不過去旅行我真係唔放心!我怕今次拒絕左,下次又再問過

琥珀宮

nsmwro 發表於 18-1-17 17:47
佢係好錫我仔,當係佢自己仔咁

叫佢自己生返個算把啦

琥珀宮

nsmwro 發表於 18-1-17 17:51
佢帶過我仔同佢的朋友聚會,佢絶對攪得掂,聚會我冇問題,不過去旅行我真係唔放心!我怕今次拒絕左,下次 ...

咁未繼續拒絕囉,有咩問題呢

侯爵府

2018復活節勳章

佢帶過我仔同佢的朋友聚會,佢絶對攪得掂,聚會我冇問題,不過去旅行我真係唔放心!我怕今次拒絕左,下次 ...

直接講唔放心就可以了,唔需要解釋

大宅

再問再拒絕

水晶宮

...

話唔得就唔得,唔放心。

侯爵府

咁細, 一定唔得, 您同佢講 : 小朋友信唔過, 一陣半夜搵亞媽點算 ??

首頁
12345...12

尾頁

跳至