自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

nicnic31 發表於 18-1-17 18:02
是咁的,我依家搭緊頗長程嘅巴士返屋企,後面有個爺爺(或公公或其他長輩)帶嘅小學生,全程開大聲睇卡通片 ...

接受唔到都無奈接受!
平時我都會俾電話個女睇,但坐車時一定唔會俾!尤其係巴士,窗外仲多嘢睇!
喺食肆有時都會俾,但唔會大聲,自己聽到便夠!

伯爵府

回覆樓主

不論大人小朋友都非常討厭

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主

有d開聲打機仲煩!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

是咁的,我依家搭緊頗長程嘅巴士返屋企,後面有個爺爺(或公公或其他長輩)帶嘅小學生,全程開大聲睇卡通片 ...

任何公眾地方都煩,包括餐廳

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

討厭
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

煩,有d人大聲睇劇、聽歌同樣討厭
不要從別人的嘴裡去認識我

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

憎, 唔同話睇片, 聽歌仲要跟住唱先煩, 我一定會出聲話

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

其實所有人响公眾地方都應considerate ,至少唔好影響人。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Fishqqma 發表於 18-1-17 18:20
有D大人都有開聲睇片,我都好憎。

同感

禁止訪問

珍珠宮

好。討。厭。。。。佢位照顧者。

琥珀宮

回覆樓主:

討厭

子爵府

回覆樓主

非常討厭!

男爵府

回覆樓主:

任何人唔用耳塞都乞人憎

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

老實講,我唔憎。因為我唔係好怕燥音,就算冇呢D聲其實本身巴士都係好嘈,冇咩分別。我亦唔會搭車瞓覺。
但當然認同係一個自私行為,亦唔會咁做。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

至憎,冇家教

男爵府

回覆樓主:

非常討厭的行為

珍珠宮

回覆樓主:

好討厭

大宅

uhtcl2006 發表於 18-1-17 18:14
我唸唔淨止在巴士上, 所有公眾場合, 我都非常討厭呢種缺德行為.....
有時唔止小朋友會咁, 連好多大人都係咁 ...

完全同意。公眾場合,如餐廳之類,唔用耳筒真係非常討厭!

首頁

尾頁

跳至