跳至

首頁

尾頁

大宅

Supertalkative 發表於 18-1-19 16:15
係囉,所以叫佢地搵半日或playgroup 都晒氣!

又唔係喎,佢要讀n姐,咪讀囉,可以讀半日架麻。
我原po都冇話讀n班唔得(雖然非必需,但學你話齋讀唔讀係“個人選擇”,只要沒有佔用更有需要人士的資源),讀半日讀playgroup咪去讀飽佢囉。只係請高抬貴手唔好搶長全日資源咁解。

伯爵府

tigamama 發表於 18-1-19 16:41
又唔係喎,佢要讀n姐,咪讀囉,可以讀半日架麻。
我原po都冇話讀n班唔得(雖然非必需,但學你話齋讀唔讀係 ...

會濫用既人又點會自律,有全日又有資助半日又有資助,當然選全日!

唔自律既人係唔會高抬貴手,只會「有食唔食罪大惡極」!

遠離癲狗Ling.W+小人ssss

大宅

Supertalkative 發表於 18-1-19 16:48
會濫用既人又點會自律,有全日又有資助半日又有資助,當然選全日!

唔自律既人係唔會高抬貴手,只會「有 ...

明白有食唔食怕蝕底心態。但改讀半日都唔係淨蝕架喎,賺返親子時間,抵晒。

大宅

回覆樓主:

即管相信人性本善,唔係個個都存心濫用服務。先相信大家只係唔知邊度有更適合既服務。大家知道有人更需要既,***應該***唔會黎爭架啦
(烏托邦式理想主義)

伯爵府

tigamama 發表於 18-1-19 18:05
即管相信人性本善,唔係個個都存心濫用服務。先相信大家只係唔知邊度有更適合既服務。大家知道有人更需要既 ...

應該無咩可能

會濫用既,有幾多會放心機同時間去教養小朋友丫......

遠離癲狗Ling.W+小人ssss

洋房

回覆樓主:

咁我想問下如果佢報咗5間n班全日半日都有,淨係得全日學校收,咁可以點呢,有陣時你 揀學校,學校揀你,你想讀半日但係淨係得全日收,咁唔通全日嗰度唔讀,之後等半日有位去插班 ,有時諗嘢唔使咁單一嘅

大宅

Nicole814 發表於 18-1-24 20:18
咁我想問下如果佢報咗5間n班全日半日都有,淨係得全日學校收,咁可以點呢,有陣時你 揀學校,學校揀你,你 ...

1) 既然根本不需要長全日,點解要報長全日?只是因為想有n讀?=>請返回標題
2)我唔知你報左邊間半日唔收,如果根本就唔想要長全日,請不要難為自己去接受該offer,等其他輪候有託管需要家庭多一個機會。俾你唔岩都要接受?諗野太單一了。
差不多學費水平,私立n班仍在招生,學習環境更佳,有需要pm我,非常樂意提協助。

大宅

tigamama 發表於 18-1-24 22:52
1) 既然根本不需要長全日,點解要報長全日?只是因為想有n讀?=>請返回標題
2)我唔知你報左邊間半日唔收 ...

講多句,假設你面試有如實講你冇託管需要,俾offer你既學校(我知你邊間,佢張問卷定報名表有寫雙職優先)又係好有問題

首頁

尾頁

跳至