沒有性的夫妻生活應該點過

柏柏仔
|
同老婆基本都無性了
mimi88
|
hebesiu
|
因為感情問題 ?
bobo88hk
|
點解無?同老婆反影啦
aw07044780
|
柏柏仔 發表於 18-1-17 18:51
同老婆基本都無性了

點解會無? 是太太剛剛生完BB? 還是有其他原因? 你要找到原因,才可對症下藥!
cedarcone
|
沒有性,並不一定沒有感情的,
好感情不一定單靠性去維繫。

沒有性的夫妻生活應該點過 ? << 別看得過重,否則添加生理/心理壓力!

若是無法補救的話,便要樂天知足,起碼曾經擁有過,
生活上的重要事比性事更多。

*(若果認為無性不歡,可考慮尋求專業人士的性治療輔導)

Nancy20090615
|
咩原因你自己有無分析過呢?
shannon_fky4186
|
cedarcone 發表於 18-1-18 05:14
沒有性,並不一定沒有感情的,
好感情不一定單靠性去維繫。

男人同女人看法唔同。男人一般覺得性在婚姻中頗重要,呢個同男人身體結構有關。
門常開
|
回覆 shannon_fky4186 的帖子

但我c6唔系咁, 系我想要.
shannon_fky4186
|
門常開 發表於 18-1-18 12:13

但我c6唔系咁, 系我想要.

你C6做咩唔俾飯你食?
門常開
|

佢前幾年驗到有糖尿病, 開始食藥, 之後性生活開始減, 呢2年仲無咁滯
Yee_ng
|
有無問點解,平時相處點?
appledai
|
人不是靠性才能生活。試下把注意力放其他地方,還是可以拍拖看戲,kiss
admadm
|
柏柏仔 發表於 18-1-17 18:51
同老婆基本都無性了

我地都冇,其實我好想要,但唔想同c6, 可能因為佢之前有過小3。
mini1204
|
好奇怪, 點會assume女人唔洗性?

生活係有好多原素組成, 不過對我黎講, 性一定係其中之一囉. 無伴侶又唔想叫鴨就無得講; 明明有伴侶做咩要古佛青燈

樓主, 咩原因無性先得架, 你講多D先可以討論.
Kchloe
|
回覆 mini1204 的帖子

同意,性不是全部但性肯定是維持親密關係的其中一個元素
Angelice-BeBe
|
所以我常安慰自己,平淡也是福

否則日子好難過
門常開    發表於 18-1-19 09:08
Jin2012
|

回覆 門常開 的帖子

其實糖尿病係會影響性功能

https://kknews.cc/zh-hk/health/maoe449.html

https://kknews.cc/zh-hk/health/38jy58.html

門常開
|
回覆 Jin2012 的帖子

Thx Jin
gorky
|
通常新客戶一開始就講呢啲,但求幻想一下都宵魂,女仕們小心行動支持,做左發洩工具都吾知