工人姐姐工作時間

eyslam
|
請教大家姐姐工作幾點至幾點
vet
|

晚餐後洗哂碗大約9點左右,無人食飯佢攪掂自己晚餐就休息,無定幾點,朝早9點要出房做野。
ValerieBaBa
|
平日囡要返學就大約 6 至 10
唔洗返就會晏起身,夜晚佢見我地唔瞓佢就等到十點先入房,如果我早瞓佢就會早休息
kyk
|
果時如果小朋友要返學,姐姐就 6 點幾就起身,夜晚基本上洗完碗,佢就沖涼,細女瞓咗,佢自己就瞓,如果係放假,佢就7點幾起身。
alicialee1210
|
正常9點會沖涼睡覺
cheung2000
|
要返學日子 715至9,我地食完飯出嚟執碗/晾衫,六8至8不過我地下午通常出街或唔食夜晚,星期日/假期出街前會煲定粥仔同幫阿b沖涼
Bingb
|
eyslam 發表於 18-1-17 22:04

要返學就大約6:xx-10:00,早上攪完小朋友嘢會瞓返覺
米米子
|
0600-2115,bb跟我過夜點都唔洗佢理
都希望佢有最少8小時休息時間
Happybabysiusiu
|
因為屋企有老人家所以工人姐姐多數都0630起身
然後陪兩老飲早茶買餸
個女我自己湊番學
夜晚多數2100就比佢休息

雖然0630至2100工時可能長d
但中間呀女返學同兩老瞓晏覺果d其實佢都可以休息下
alicewtw
|

返學日子0600-2100
學校假期就0800-2130

13yeah
|

07:30-21:30 左右

Fishqqma
|
我哋七點半食完飯,洗完碗就可以返房!
sunny.moon
|
eyslam 發表於 18-1-17 22:04

因要準備中餐 6.15 ~6.30起身,,,, 晚上搞掂晒家務大約 10.0左右入房!!
iamlazy
|
我識一個工人晚1:00瞓早上6:00起身,超刻薄
jellomama
|
回覆 eyslam 的帖子

平日細路要返學就6am-9pm。下午有午睡時間1-1.5 小時,仲有好多休息時間。
ninachu
|
7am-9:30pm
cakii
|
無定,多數洗完碗,無咩特別都可以休息
Flowerpig
|
初初嚟嗰陣7點起身10:30入房

但因為我地生活都好夜

幾個月後姐姐慢慢8點先起身、11點先入房
王雨瑩
|

哇,個個都超過八九個鐘,甚至長達16個鐘。
一星期返六日,得幾千蚊,仲慘過香港人返工。
dogdog918
|
6點半左右起身,除非有客人,否則我晚飯7點就食,8點前可以返房,不過無午睡時間